psicologia social

Páginas: 5 (1117 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2014
Pel que fa a la cançó Llanto de Pasión de El último de la Fila, trobem la proximitat física quan nombra: “Espera, no me cojas aún
que está mi madre en el balcón”. Aquest vers fa referència a què no pot tenir contacte físic amb la noia perquè la mare d’aquesta esta vigilant des del balcó. L’atractiu físic apareix quan diu: “Ahora ya no van a merendar los de la fábrica de gas. Ahora ya no haypalomas ni aquel gato que era cazador”. Aquest vers fa referència a què la noia posseeix bellesa i tothom anava al bar on estaven per observar-la. La semblança en actituds i opinions no hi apareix ja que és una cançó que tracta sobre la marxada de la noia que estima, ell vol parlar-li i escriure-hi i no sap res d’ella.
La segona cançó, Chiquilla de Seguridad Social, no hi apareix la proximitatfísica ja que ell la busca i ella no li fa cas; “Y yo la miro... Y ella no me dice nada...” . Penso que l’atractiu físic apareix en quasi tota la cançó: “Por la mañana yo me levanto y voy corriendo desde mi cama, para poder ver a esa chiquilla por mi ventana”, “Y yo le tengo que decir pronto que estoy loquito de amor por ella”. Pel que fa a la semblança en actituds i opinions no hi apareix perquè lacançó diu que ell esta enamorat d’ella i aquest no es correspost.


La cançó de Malú Blanco y negro és una crítica que fa al sentiments que posseïm quan estimem a algú. Expressa tot el que sent, que l’estima, però per alguna qüestió no poden estar junts i per això l’odia. Dins de la cançó utilitza els tres factors d’atracció interpersonals, però el que fa és contraposar-los i contradir-los totel moment. En primer lloc apareix la proximitat física; “contigu porque me maratas, y ahora sin ti ya no vivo”, “tú eres quién me hace llorar pero solo tú me puedes consolar”, por más que te busco, eres tú quién me encruentras”. Pel que fa a l’atractiu físic, no nombra cap vers. Per últim, les semblances d’actituds i opinions; “tú dices blanco, yo digo negro”, “tu dices voy, yo digo vengo”, teamo con fuerza, te odio a momentos”, “me odias, me quieres siempre contracorriente”. Durant el llarg de la cançó contraposa tots els sentiments que puguem sentir quan no podem estar amb la persona que estimem.
Les crítiques es qüestionen si tots els amors es poden considerar de la mateixa manera, ja que no tothom és igual. Per exemple “l’amor homosexual”. La teoria de l’atracció interpersonal perconstruir una relació ho classifica en tres grups diferents. Crec que la cançó es contraposa perquè la noia no pot esta amb l’home perquè aquests dos són massa diferents per estar junts i per aquesta raó xoquen.


La dimensió sociohistòrica diu què les persones actuem de maneres diferents depenent del lloc i l’espai on ens trobem. Som nosaltres mateixos els que decidim quines normes utilitzemvers la situació on estem per dur a terme un comportament o un altre.
Pel que fa a la cançó Llanto de Pasión de El Último de la Fila, el protagonista es troba en una situació de decepció i d’engany amorós ja que la seva parella la deixat sol i la abandonat. La manera de reaccionar vers aquesta situació és què aquest vol saber d’ella, vols parlar-li i escriure-hi, però sap que no obtindràresposta.
D’altra banda, la cançó de Malú Blanco y negro, la protagonista està trista perquè no ha sortit com esperava la relació, però aquesta ha acceptat que no poden estar junts a causa que són molt diferents l’un de l’altre.
Tant El Último de la Fila com Malú, el que volen és l’amor perfecte, per a sempre. Representen el model de relació altruista o de comportament prosocial, ja que donen aentendre que els dos han fet molt per la parella però finalment, no ha acabat com esperaven.




Cada autora expressa una cosa diferent, però te n’adones que a la fí totes diuen el mateix, és a dir, pel que fa a l’amor romàntic, és un amor desigual, masclista. Ells han de portar l’economia a casa i elles han de donar afecte a les seves parelles. Elles tenen la necessitat de creure que l’home...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS