Psicologia Social

Páginas: 3 (515 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
Per tal d’entendre millor com treballa el professional en l’àmbit de la Psicologia social, hem observat tres vídeos on es plantegen diferents tipus de problemàtiques emmarcades en la societat actual.Aquests vídeos van ser realitzats per diferents institucions tals com un ajuntament, la Generalitat i una ONG. Així doncs, gràcies al seu visionat, hem pogut apropar-nos i reflexionar sobre elsdiferents temes exposats.

En primer lloc, un dels vídeos fa referència a la vida dels immigrants que venen als països desenvolupats per tal de poder trobar millors condicions de vida. Tot i que semblaque ho tinguin molt fàcil, al arribar aquí es troben davant de moltes dificultats. Molts del immigrants són estudiants, llicenciats, treballadors que venen a buscar un futur millor, principalment unafeina per a poder sobreviure. No obstant això, tot i ser capaços de realitzar tot tipus de feina són exclosos de la societat. Viuen doncs amb una constant manca de recursos econòmics i una manca derelació social amb la resta de població autòctona. Aquest fet és degut als prejudicis que tenim envers la gent de fora, per por a la pèrdua de la pròpia cultura, la pèrdua de treball etc. Crec quehauríem de ser més empàtics en aquest sentit i intentar entendre la situació d’aquestes persones, donant-lis oportunitats ja que són persones tan vàlides com nosaltres.

En segon lloc, trobem el vídeo queexposa la problemàtica del gènere i la cultura islàmica. En el vídeo se’ns mostren els valors i les tradicions d’aquesta cultura. Una cultura que els occidentals pretenen canviar per tal de deixar debanda, per exemple, les desigualtats que pateix la dona. Aquest canvi sovint pretén obtenir-se de manera massa ràpida i radical i això fa que molts dels islàmics no ho comprenguin i ho vegin com unatac. Així doncs, per tal de poder canviar algunes de les injustícies crec que s’hauria de fer un anàlisis i seguiment del problema tractant-lo de manera progressiva, i sobretot incidint en el valor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS