Psicologia Transversal

Páginas: 4 (927 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2012
Tema transversal: Els estereotips sexistes a la publicitat
Definició d’estereotip
Els estereotips són creences, en concret, la creença que els membres d’un grup comparteixen una característicaparticular. Per tant, un estereotip és una imatge simplificada dels membres d'un grup, és una creença compartida socialment, que consisteix en l'atribució de determinades característiques a una personapel fet de pertànyer a un grup.
A través dels estereotips es transmeten també valors i judicis d'una societat determinada, que es difonen a través d'agents socialitzadors com la família, l'escola i elsmitjans de comunicació. És per això que es perceben com una forma lògica i habitual de pensar.
Els estereotips negatius s'apliquen als grups socials percebuts pel grup dominant com molests oproblemàtics. Són una forma de justificar la superioritat del grup dominant i l'explotació, marginació i/o subordinació dels altres grups.
L'estereotip és el pas previ al prejudici (actitud, avaluació,judici..., no corroborat, freqüentment negatiu, que orienta la nostra acció en congruència amb aquest judici ).

Processament selectiu de la informació: manteniment dels estereotips.
Atenció i percepcióselectives: tendim a prestar més atenció i percebre en forma de “correlació il·lusòria” la pertinença al grup i l’estereotip que s’atribueix aquest. Fins i tot, les proves en contra poden passarinadvertides.
Memòria selectiva: informació congruent amb estereotips es recorda millor. És una influència subtil i inconscient.

ICD / (IM)
L’Institut Català de les Dones és l’organisme del Govern dela Generalitat de Catalunya que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques de dones que desenvolupa l’administració de la Generalitat a través de les actuacions incloses en el Pla depolítiques de dones del Govern de la Generalitat 2012-2015. És en compliment d’aquest Pla que l’Institut Català de les Dones, al costat d’altres iniciatives, que es vetlla per la representació de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicología Transversal
  • Transversalidad
  • Transversalidad
  • transversal
  • transversalidad
  • transversal
  • TRANSVERSALIDAD
  • Transversalidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS