psicologia

Páginas: 11 (2530 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013

Part I: Autographer, la càmara intel·ligent

1. La percepció és el primer procés cognicitiu a través del qual els subjectes capten informació de l'entorn. En el cas de la visió respon a la llum. Les lents de l'ull fan que, de cada punt de les superfícies visibles, aquesta es torni a concentrar en un punt de la retina. D'aquesta manera cada receptor visual rep informació de cada punt de lasuperfície dels objectes. Això forma una imatge, la qual cosa implica que aquest procés està organitzat espacialment. Aquesta relació es recuperarà més endavant, determinant els contorns i les superfícies en la seva configuració tridimensional, s'assignaran colors i textura.
La càmera Autographer captura les imatges instantàniament tenint en compte el moviment i els valors que ofereixen elssensors de proximitat i llum, d’alguna manera semblant a la de l’ull, en canvi es diferencia en la manera d’emmagatzemar la informació. Les imatges d’aquesta càmera són emmagatzemades en una memòria interna de 8GB, i poden ser transferides a altres dispositius. En els ulls en canvi, la informació és tranfereix al cervell a traves de les vies nervioses.
El cervell processa la informació sensorial,controla i coordina el moviment, és responsable de la cognició, les emocions, la memòria i l’aprenentatge.

La capacitat de processament i emmagatzematge d’un cervell humà supera a les millors computadores i càmares d’avui dia.

S’aproxima més al concepte de record d’Ebbinghaus perquè igual que la càmera, té una visió simplificada i associacionista de la memòria i l'entén com un "magatzem decòpies". A més la càmera recull imatges rellevants, però això no vol dir que els doti de significat, només veu i emmagatzema, no fa res més, no influeix ni el significat que se li dóna, ni l'experiència, en canvi, en els humans si que influeix.

2. L’escena que he escollit és la festa del poliesportiu (0:28 fins 0:51segons).

-Factors del subjecte:
La capacitat: En funció de la capacitat de cadapersona serà capaç de recordar més o menys coses.
L’actitud: Segons el comportament que posa un individu per fer les coses, en aquest cas la festa. Quan una persona té una actitud negativa enfront la festa la recordarà pitjor l’aconteixamental contrari que si mostra una actitud positiva.
Estat emocional: Segons l’estat d’ànim de la persona que és present a la festa, la recordarà més o menys, icom a conseqüència tindrà un bon record o no.
Grau de motivació: Les persones motivades amb la festa milloraran la seva retenció, ja que segurament faran millor la tasca i li dedicaran més temps i esforç en que tot estigui bé.
La personalitat: Diferències trobades vers la memòria segons si és una persona introvertida o extravertida.


-Factors Temporals:
Temps invertit en l'adquisició: Commés gran és el temps que s’ha estat en la festa, més gran és el grau de retenció, recordant millor moments d’ella.
-Factors relatius:
Material significatiu, i material no significatiu: Com més significat tingui la festa per alguna persona, s’adquireix i es reté millor, amb la qual cosa la seva recuperació és millor.
-Factors contextuals:
Estat del subjecte: Quan l'estat d'ànim en el momentde la codificació és idèntic al del moment de la recuperació li serà mes fàcil recuperar la informació.
Factors externs: Segons si la festa era animada o no dependrà del record de la persona implicada.
Factors interns: Segons l’estat emocional de la persona pot empitjorar l'execució de la memòria.

3. Imaginem que un pilot d’avió usés aquesta càmera. Una de les coses que caracteritza la sevafeina és la concentració que ha de tenir a l’hora de volar. Com és normal, aquest ha d’estar atent, evitant distraccions, fatiga i prestar atenció en tot moment a qualsevol cosa, però obviament no pot arribar a tot, per aquest motiu l’ús de la càmara pot ser bon complement per parar atenció en el que passa al seu voltant, detalls, imatges que poden ajudar-lo a apreciar i valorar millor el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS