Psicologia

Páginas: 9 (2148 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
Ansietat
Sentiment de malestar i por difusos a causa de la reacció que adopta una persona davant el que percep com una possible amenaça.
Es tracta d’un mecanisme d’afrontament derivat del reconeixement d’una amenaça i les possibles implicacions que se’n deriven d’aquesta situació.
Així doncs, l’ansietat no és entesa com a una emoció negativa, sinó com algu positiu que ens ajuda a enfrontar-nosa determinades situacions estressants.
Podem detectar quatre situacions estressants:
Estressors personals.
Estressors interpersonal.
Estressors econòmics
Estressors físics.
La resposta d’ansietat psicofisiològica:
Suduració
Taxa cardiaca
Pressió arterial
Ruborització
Canvis de temperatura
La resposta d’ansietat motora:
Evitació activa
Evitació passiva
Escapament
Alteracionsmotrius
La resposta d’ansietat cognitiva (fisiològica):
Espectatives
Perceptives
Avaluatives
No obstant, aquesta no serà sempre la resposta més freqüent, ja que en molts casos es mantindrà un elevat nivell d’ansietat per falta d’adaptació a la nova situació.
Això interferirà en la seva qualitat de vida afectant-la en cadascuna de les seves àrees; malestar, pensaments negatius, desestimar lesrelacions socials, etc.
També comportarà manifestacions físiques (somàtiques): taquicàrdia, mareig, sensació de pèrdua del coneixement, vertigen, sensació d’ofec, etc.
D’altres vegades la reacció d’alerta és inadequada o desmesurada davant perills aparentment inexistents o situacions estressants que no justifiquen la magnitud de la resposta.
Tots aquests casos en els l’ansietat interfereix demanera permanent i significativa en la vida de la persona es poden considerar com a patològics.





Angoixa
Estat afectiu de caràcter penós que es caracteritza per aparèixer com a reacció davant d’un perill desconegut o d’impressió.
( la angoixa és la resposta més fisiològica de l’ansietat)
Acostuma a estar acompanyat per intens malestar psicològic i per petites alteracions a l’organisme, comelevació del ritme cardíac, tremolors, suor excessiva, sensació d’opressió al pit o de falta d’aire.
Amb el sentit i utilització vulgar, es fa equivalent a l’ansietat i l’extrema por.
L’angoixa és una resposta normal de l’esser humà i també present a tots els animals, quan existeix un perill real. L’angoixa es el que provoca el desig de fugir o evitar una situació potencialment perillosa.
Quanel cervell interpreta erròniament que hi ha perill es produeix tots el símptomes de l’ansietat. L’angoixa és la por a allò desconegut ja que la reacció davant del perill real és la por.
Atac d’angoixa
Posar una bossa a la boca.
Hostilitat
Són les conductes abusives que s’exerceixen en forma de violència emocional per part del subjecte.
Característiques de l’hostilitat
Importunant,perseguint o acusant a la persona amb fets o paraules expressats en forma de burla, sense deixar-la tranquil·la.
Mostra una oposició constant, amb fets o paraules, a tot el que fa i/o diu una persona.
Intimidar mitjançant expressions verbals, gestos i conductes des qualificadores i degradats, el contingut de les quals està orientat a generar un mal emocional o físic.
Portar la contrària per enemistat oanimadversió mitjançat la seva actitud hostil.
Tenir un comportament antipàtic i depreciatiu de tipus odiós.
Fer la vida impossible a l’altra persona.
Agressivitat
En tenen com a comportament agressiu o desafiant aquelles conductes caracteritzades per la presència de grans dosis de violència amb la intenció de destruir objectes, causa danys físic o moral a altres persones o autolesionar-se.Com a conductes podem trobar:
Blasfemar, escupir, insultar, tirar objectes, provocar-se vòmits, agredir als altres, autolesionar-se, descuidar la seva cura personal o higiènica, etc.
Totes elles són considerades socialment inacceptables i creen problemes de convivència en l’entorn.Aquets comportaments acostumen a aparèixer vinculats a canvis sobtats de les emocions: posen de l’enuig a l’alegria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS