Psicologia

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2014
La ciència són un conjunt de coneixements, un saber capaç de ser comunicat i discutit. La ciència és una construcció mental que té com objectiu explicar la realitat per mitjà de raons oexplicacions. Hi han dos tipus de coneixements: el vulgar que es espontani i desordenat i el coneixement científic que es previsible i sistemàtic.

Hi han molt tipus de ciències, però es poden fer dos gransgrups:
El primer grup serien les ciències formals, estudien conceptes abstractes. Tenen unes característiques bàsiques, no afirmen ni neguen res del que passa en el món. Utilitzant dos tipus deveritat: la formal que depèn de la coherència i la manca de contradicció amb el sistema i intentant demostrar-ho amb normes, definicions i regles de formació i transformació. La segona veritat es launiversal que es acceptada com a definitiva per tota la comunitat científica. El mètode que utilitzen es la demostració i uns exemples mes comuns son la lògica i les matemàtiques.

El segon grup de tipusde ciències són les ciències empíriques, estudien l’experiència i afirmen o neguen els fets que passen en el món. Utilitzen dos tipus de veritats: l’empírica que s’estableix per contrastació empíricai la provisional que es acceptada com a vàlida mentre altres fet no la desmenteixin. El mètode que utilitzen es l’observació, explicació, comprensió i experimentació.

Però tot i això no totes lesciències experimentals son empíriques i totes les ciències empíriques son experimentals.
Hi han dos tipus de ciències empíriques:
Ciències naturals: que són la física, química, biologia, geologia,botànica, etc. Aquestes ciències estudien l’explicació de les causes per mitja de la comprensió i l’estudi.
Ciències socials o humanes: que són psicologia, sociologia, economia, història,antropologia, etc. Estudien la presència humana, la interacció entre els individus i les col·lectivitats.

Amb tot el que sabem podem realitzar una classificació dels diferents tipus de ciència:
Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS