Psicología De La Educación, Programa Uab

Páginas: 9 (2180 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2012
Psicologia de l'Educació 2012 - 2013

Psicologia de l'Educació
Codi: 102548 Crèdits: 9

2012/2013

Titulació 2502443 Graduat en Psicologia

Pla 954 Graduat en Psicologia

Tipus OB

Curs 3

Semestre 1

Professor de contacte
Nom: Maria del Mar Badía Martín

Utilització d´idiomes
Llengua vehicular majoritària: català (cat) Algun grup íntegre en anglès: No Algun grup íntegre encatalà: Sí Algun grup íntegre en espanyol: No

Prerequisits
L'assignatura no requereix coneixements previs d'altres matèries, però en canvi és un important requisit per a properes assignatures que us trobareu al llarg de la carrera, sobretot per a aquelles que pertanyen a l'àrea educativa i social. Configura una base per tal de seguir la resta d'assignatures del pla d'estudis de Psicologia dela UAB, el qual té un important component educatiu. Us serveix també com a base per a cursar les assignatures de quart i és base de la menció Anàlisi i intervenció psicoeducativa.

Objectius
Conèixer l'àmbit de la Psicologia de l'Educació i la seva ubicació dins de la Psicologia. Conèixer les variables i interaccions que caracteritzen la Psicologia de l'Educació, diferenciant-les de les pròpiesd'altres enfo-caments teòrics de tipus psicològic i/o educa-tiu. Adquirir procediments d'anàlisi de situacions pràcti-ques des de la perspectiva psicoeducativa. Aprendre a examinar, analitzar i avaluar críticament la literatura rellevant i a participar en discussions, tant en grups reduïts com amplis, sobre temes relacionats amb el contingut de l´assignatura. Facilitar la participació activa icrítica dels estudiants en la construcció del propi aprenentatge, que permeti adquirir uns hàbits de feina autònoma i independent.

Competències
Analitzar les demandes i les necessitats de persones, grups o organitzacions en diferents contextos. Aplicar de manera crítica, reflexiva i creativa els coneixements, habilitats i valors adquirits. Fer revisions sistemàtiques a partir de la consulta de lesdiferents fonts documentals en psicologia per a recollir, ordenar i classificar dades i materials de recerca Identificar i reconèixer els diferents mètodes d'avaluació i diagnòstic en els diversos àmbits aplicats de la psicologia. Interactuar, mitjançant un treball en equip efectiu, amb els altres professionals implicats. Mantenir una actitud favorable envers l'actualització permanent a través del'avaluació crítica de la documentació científica, valorant-ne la procedència, situant-la en un marc epistemològic i identificant-ne i contrastant-ne les aportacions en relació amb el coneixement disciplinari disponible. Mostrar respecte i discreció en la comunicació i l'ús dels resultats de les avaluacions i les intervencions psicològiques. Reconèixer els principis i les variables que incideixenen els processos educatius al llarg del cicle vital. Reconèixer les limitacions pròpies i de la disciplina, en els diferents àmbits de la pràctica professional. Treballar en equip.

1

Psicologia de l'Educació 2012 - 2013
Utilitzar les diferents tecnologies de la informació i de la comunicació amb finalitats diverses. Utilitzar les eines adequades per a comunicar-se.

Resultatsd´aprenentatge
1. Analitzar situacions diverses d'ensenyament i aprenentatge. 2. Aplicar de manera crítica, reflexiva i creativa els coneixements, habilitats i valors adquirits. 3. Aplicar els continguts teòrics de la psicologia de l'educació a la millora i l'optimització de situacions reals i simulades d'ensenyament formal i no formal. 4. Aplicar instruments de mesura adaptats a les necessitats educativesde cada grup d'alumnes. 5. Demostrar a l'alumne la importància de les estratègies de control i regulació del seu propi aprenentatge (organització, planificació i avaluació). 6. Dissenyar estratègies cognitives que permetin que l'alumne conegui els seus propis processos cognitius i emocionals (metacognició). 7. Dissenyar instruments d'avaluació psicoeducativa quan els que hi hagi al mercat no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Programa de Psicología de la Educación 1
  • programa de educacion
  • Programas de educacion
  • Programa De Educacion
  • Programar en educación
  • psicología de la educación : psicologia social
  • La psicología de la educación
  • Psicologia de la educacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS