psicopatologies

Páginas: 3 (618 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
Alzheimer
DEFINICIÓ:
L’Alzheimer és la demència més comuna, és degenerativa, incurable i terminal. Afecta a les cèl·lules del cervell i produeix la pèrdua de la memòria i del intel·lecte, queinterfereix amb les activitats diàries, socials o laborals de la persona.
La malaltia d’Alzheimer és un trastorn neurodegeneratiu progressiu amb característiques clíniques i patològiques diferents, si béexisteixen diferencies individuals en la edat de començament, patró del deteriorament cognitiu i en el seu curs. La seva prevalença es duplica cada 5 anys, després dels 65 anys constitueix del 50 al60% dels síndromes demencials en estudis postmorten.
SÍMPTOMES:
Oblits freqüents, amb repercussió social i familiar.
Trastorns del llenguatge.
Desorientació en el temps i en l’espai.
Dificultatper a reconèixer objectes i persones.
Símptomes depressius i falta d’iniciativa.
Problemes per a distingir el correcte de l’incorrecte.
Dificultat per a realitzar feines quotidianes habituals.Dificultat per a manejar els diners.


ETIOLOGIA (causes):
L’edat: Els pacients majors de 65 anys tenen un 10% de risc de patir-la, mentre que en pacients majors de 85, el risc augmenta fins un 50%.L’herència: És el motiu principal d’aquesta minoria d’afectats menors de 60 anys, ja que es per una mutació genètica, i la seva alteració és la causant de la malaltia. En aquests casos la malaltiaes manifesta a edats més curtes, i és habitual trobar-ne més antecedents familiars de precocitat. Tot i que els antecedents familiars son un factor de risc, només es considera hereditària en l’1% delscasos. Conèixer-ne la predisposició és molt útil per a poder-ne fer un diagnòstic precoç, que pot ajudar en un futur.
L´heterogeneïtat clínica correspon a una pluralitat etiològica (existeixen moltescauses per a l´aparició d´aquests símptomes). Intervenen diferents factors en l´expressió d´aquests símptomes:
Neuro biològics: genètics, histopatològics, neuroquímics.
Psicològics: personalitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicopatología
  • Psicopatologia
  • PSICOPATOLOGIA
  • Psicopatologia
  • Psicopatología
  • Psicopatologia
  • Psicopatología
  • psicopatologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS