psicopedagogia

Páginas: 9 (2102 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014




ORIENTACIONS PER A L’ACTIVITAT D’AVALUACIÓ CONTINUADA (PAC2)

La segona activitat consisteix en proposar una intervenció psicopedagògica en un centre d’educació infantil i primària a partir d’una situació proposada, tot reflexionant sobre les estratègies i els recursos que cal emprar.


Objectius de l’activitat:

Aprofundir en el coneixement d’algun dels continguts propis de laintervenció psicopedagògica a les etapes d’educació infantil i primària. Alhora, es pretén que planifiqueu les estratègies d’intervenció com a psicopedagog/a.

Utilitzar els referents conceptuals, els criteris i les orientacions necessaris per fonamentar i planificar una possible intervenció davant d’una situació-problema, tot identificant algunes de les limitacions i dificultats que potcomportar aquesta intervenció.

A partir de la situació concreta us proposem, presentareu, explicareu i justificareu una possible proposta d’intervenció, centrada en l’enfocament educacional col.laboratiu treballat al Bloc1 de l’assignatura, que doni resposta al cas plantejat.

Així mateix, haureu de valorar els riscos, les dificultats i les desconfiances que pot plantejar la proposta elaborada,així com proposar recursos i estratègies per superar-les i aconseguir millorar les condicions del centre.


Cas situació:

A la Comissió d’atenció a la diversitat d’un centre d’educació infantil i primària, de finals de novembre es dona un debat important sobre la resposta a donar a una demanda que porta a la comissió la coordinadora de cicle mitja. Demana que es doni suport des de l’aulad’educació especial a 2 alumnes del grup A que presenten molt dificultats de lecto-escriptura i a 1 alumne de grup B, que la mare diu que presenta dislèxia i altres 2 alumnes que presenten un fort endarreriment escolar i que es pensa que a la primera avaluació podran suspendre la majora de les assignatures.
La mestra d’educació especial planteja que en aquest moment dona suport individualitzar a 4alumnes amb dictamen, un d’una de les aules de 3 i dos alumnes amb un Pla Individualitzat de l’altre aula. Explica que te 8 grups de 3-4 alumnes en que fa suport en petit grup.
La coordinadora de cicle superior intervé per explicar que l’acord era presentar les demandes després de la primera avaluació. Afegeix que en aquest moment no hi ha cap demanda, però que en cicle superior segurament esdemanarà un suport individualitzat per dues nenes que després d’alguns debats es va decidir que no es quedessin un curs mes a 4rt però ara tenen moltes dificultats a 6è,
La cap d’estudis intervé per assenyalar que tota la diversitat de dificultats i necessitats educatius no es pot respondre en suports individualitzats i planteja que caldria fer alguna reflexió sobre com respondre al aula a aquestesdificultats. La psicopedagoga del centre assenyala que en alguns centres s’estan desenvolupant algunes propostes de ajuda entre alumnes per respondre a aquestes dificultats.
La cap d’estudi demana si ella amb la mestra d’educació especial podrien plantejar al cicle mitjà i cicle superior la possibilitat de desenvolupar alguna proposta de suport dins de l’aula, com el aprenentatge cooperatiu enla que participes algun cop a la setmana, la mestra d’educació especial, encara que suposes fes servir alguna de les hores de suport que es fan servir . Demana l’opinió a les coordinadores i aquestes diuen que per això cal els acord de les tutores i tutors. La cap d’estudis proposa que es retringueixi a una hora a la setmana en un aula de cinquè i altre de sixe.
S’acorda que la psicopedagoga ambla mestra d’educació especial els hi faran una proposa i desenvoluparan el procés d’assessorament.

Proposta del procés d’elaboració:

Llegir els materials corresponents als mòduls 2 i 3 (veure Guia d’estudi del Bloc 2) abans d’iniciar el procés d’elaboració de l’activitat. En el cas del mòdul 2, cal centrar especial atenció a l’aprenentatge dels continguts i a la formació de capacitats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicopedagogia
  • Psicopedagogia
  • psicopedagogia
  • Psicopedagogia
  • psicopedagogia
  • psicopedagogia
  • Psicopedagogia
  • Psicopedagogia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS