Que Es Política

Páginas: 5 (1193 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2011
QUE ÉS POLÍTICA?
Abans de intentar definir la política es citarà una de les idees que el filòsof Aristòtil va regalar a la humanitat <"L’Ésser humà és un ésser social per naturalesa, i el asocial per naturalesa i no per atzar o no és humà o és mes que humà... La societat es per naturalesa anterior al individu... el que no pot viure en societat, o no necessita res per la seva pròpiasuficiència, no es membre de la societat, sinó una bestia o un Déu>.
Les persones tenen la necessitat d’unir-se als altres per obtenir el màxim benestar possible, la tan buscada felicitat. Aquesta unió, tan de ideologies, com de valors es pot dir que és la mare de la política.
Es pot trobar política tan a una família determinada que lluita conjuntament pels seus valors e ideals i viure entre ells enharmonia, com en un debat de dos grups de diferents ideologies, així com en la “institució” que representa a una societat. La política doncs la crea l’individu amb la unió d’aquest amb altres, i finalment aquesta unió es representada per una “institució”. Aquesta intenta representar a totes les persones d’una societat determinada per tal de garantir seguretat i pau en una vida en comunitat. Lapolítica la genera el poble i torna al poble, és com un peix que es mossega la cua. A mesura que la humanitat ha anat evolucionant al llarg del temps ha descobert que aquest pacte amb la societat és positiu per l’individu, i necessari, ja que la unió és un factor molt important per trobar la felicitat en col·lectivitat.
Molts autors de diferents especialitzacions polítiques, econòmiques,... tenendificultats per definir concretament el concepte de política, i és que aquesta, avarca diversos mons Cada persona i cultura d’aquest planeta té un so diferent i si ja és complicat definir les característiques d’aquest so, no és estrany que la política, que intenta recollir i garantir la felicitat d’aquest diferents mons, sigui difícil de definir. De totes maneres si es pot fer una aproximació del queés. La política és la relació entre les persones, el fruit d’aquesta relació, els valors que neixen de la unió, la defensa d’aquests per sobre d’uns altres, la millora constant de la societat, i totes aquestes i altres relatives a societat i política que no es poden plasmar en dos fulls, totes elles intentant ser representades per una entitat que les defensi.
Friedrich Nietzsche a la seva obra Asíhabló Zaratustra exposa una sèrie de conceptes creats per ell mateix; el del superhome i el de la pèrdua de valors. Començarem per la primera idea; el superhome es un ésser que Nietzsche creu ideal i té tres transformacions: el camell (aquest té les idees anteriors a ell creades per la humanitat, les porta a la seva esquena), el lleó (que intenta desfer-se d’aquestes idees per trobar les sevespròpies) i finalment el nadó (que amb la seva innocència podrà aconseguir formar la seva ideologia pròpia i desencadenar-se de les idees dels altres). Totes les persones quan arriben aquest mon descobreixen colors diferents per veure i viure la vida, i a mesura que van creixent es decanten per uns o per altres, creant així tots els tons que té el mon en el que vivim, tots ells formen part del queanomenem política.
Per una altra banda la pèrdua de valors que Nietzsche defineix com Nihilisme, també està present a la societat, una societat es regeix per uns valors que una institució o institucions determinades intenten garantir. Quan aquests valors deixen de ser útils i/o positius per una comunitat concreta i com a conseqüència la societat està a disgust, aquesta mateixa lluita ideològicamentper millorar, descobrir i trobar els valors que els hi seran positius, justos i adients. Amb aquestes dos idees de Nietzsche aplicades a la política, es veu que en la política existeixen diferents visions, que hi ha debat entre aquestes, que pot haver-hi millora quan una determina ideologia no funciona, es produeix una lluita per millorar. I totes aquestes diferents postures han d’existir,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Polita Lo Politico
  • Politica y las politicas
  • Politica y Politico
  • La politica y lo politico
  • La política y lo político
  • lo politico y la politica
  • Politica
  • Politica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS