¿Que farèm que dirèm?;pep coll

Páginas: 6 (1472 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
#

Fitxa técnica:
#

Titol: Que farem que direm.
#

Autor: Pep Coll.
#

Editorial: Gran Angular.
#

Any d'edició: Febrer de 1992.
#

Nonbre de pagines: 168 pàgines.
#

comprensió:
#

Cap de soca: tonto.
#

Caserna: es un edifici o viuen soldats.
#

Trellat: sentit dalguna cosa.
#

Carambola: senser voler o per casualitat.
#

Gavatxos: es quan es parla en un todespectiu sobre els francesos.
#

Aviava: donava sortida.
#

S'atansava: acostar-se a una persona.
#

Caboires: preocupació.
#

Camades: gambada
#

S'esclafien: es un soroll sec i fort.
#

canut: tub petit que serbeix per guardar agulles.
#

Analisi del contingut:
#

Resum de l'argument:

Es una noia que es diu Bet i viu a un poble del Pirineu Catala. Quan estan en elmuseu del poble beu un canut de les agulles de cosir i beu que es mou. Prepara un pla per agafar-ho del museu. Cuan l'agafa l'obre i surten com uns fullets i comencen a dir que farem que direm, llavors la Bet li mana ordres I procura que ningu els begi. Un dia cuan esta a barcelona asaguda en una terrasa amb el Lu un home li agafa la bosa on portaba el canut dels minairons. Des de leshores mai latornat a beura i com que els minairons no poden tenir el mateix amo despres de perdrels ya no se la trobat mai i lla vors es quan escriu la novel la.

3.2 Estructura.

Plantejament: Una noia dels pirineus catalans que es diu Bet. Es una noia de tretze anys. Ella diu que es una noia que no esta ni entre els notables ni entre els suficients, aixo l'emprenya molt. Nus: L'ultim dia d'escola de lesbacances de nadal tota l'escola van al museu del poble. Mentre pasejaba la Bet es ba para en una vitrina del museu i en el fulleto d'informació posava canut de minairons i deia la llellenda que qui feia obrir el canut surtien uns fullets i els i tenies q manar treball perque si l'obries i no els i manabes feina et mataben. La Bet ba veure que el canut es movia, la Bet el volia pero no sabia comaconsegirlo. Es ba informar amb el guarda del museu i tambe al seu padri. Tothom li deia que no era mes que una llegenda i res mes. La Bet prepara un pla per robar el canut dels mineirons per fer-ho necesitava l'ajut de un noi que anava a la seva mateixa escola i que la bet li agradaba a aquell noi, aquell noi es deia l' Iu. A les dotze de la nit l'Iu auria de trucar al museu fentse pasar pel cap delbombers i li diria que avia vist foc al seu megatzem i mentres la Bet mirava com s'ananava a mirar la Bet va aprofitar i va agafar el canut i s'en va anar a casa seva pel cami mayor encara i avia festa de la cabalgada de reis. Li va donar les gracies a l'iu i s'en va anar cap a casa. Cuan va arribar nomes estaba la padrina a casa seva i ia era dormint. El va provar i des de leshores semprel'utilitzaba per fer coses al principi els i preguntaba per a ells i ba descubrir que tots els seus noms eren curts i monosilabs. Desenllaç: L'Iu el va fitxar el barça de básquet i un dia la Bet el va anar a veure i com que anaven perdent la Bet va fer que els mineirons l'ajudesin a guanyar el partit i van guanyar. Cuan eren a una terasa sentats un home li va agafar la bosa on portaba tot, no el van poderatrapar. Cuan era a casa va trucar una dona preguntant per una tal Bet i li ba dir que tenia la seba bosa amb tot menys amb el canut dels minairons. I ja no el ba trobar mai mes l'ultim cop que va sentir a parlar sobre els minairons esque un home l'havia overt i com que no sabia que fer el van matar i des de lashores no na sentit a parlar mai mes i llavors es quan escriu la novel la.

3.3principals personatges:

Bet es una nena de 13 anys i mig prima escarcardalenca amb el cabell curt com un bordegas. Sempre anava amb texans i vambes. No li agradaba ser una noia que treia bens perque si treias un suspens esque eres un manta i si treias i els exelents i notables son els mes creguts i lavors ella no savia el que era.

Minairons son com uns follets que per la nit es beuen com foc i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • QUÈ FAREM, QUÈ DIREM?
  • Ressenya de "Nius" per Pep Coll.
  • Entrevista pep coll
  • coll
  • Los Collas
  • el collar
  • El collar
  • el collar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS