questionari ajajajaj

Páginas: 20 (4777 palabras) Publicado: 21 de enero de 2015
QÜESTIONARI SOBRE JOSEP CARNER I EL NOUCENTISME

Fes un breu esquema de les principals idees del Noucentisme.
Els noucentistes rebutjaven el ruralisme. Un dels objectius del Noucentisme era culturitzar i modernitzar la població, per tant, es basaven en idees com la civilitat. Aquest corrent es un corrent basat en la raó, creu en el racionalisme. Tot i que els noucentistes volien moderintzar lasocietat i culturitzar-la, ells eren classicistes i tenien un gust per la literatura grecoroman

Llegeix el fragment de l’article “De l’acció dels poetes a Catalunya” que Carner va escriure el 1908 i que trobaràs reproduït en l’apartat “Textos complementaris” del llibre de lectura. Fes un resum de les idees principals. ¿Quina et sembla que és –segons Carner- la funció que els poetes hand’exercir dins del país? Relaciona-ho amb el que hagis estudiat a propòsit del Noucentisme com a moviment literari.



Un dels textos teòrics més divulgats de J. Carner és el que es titula “Teoria de l’ham poètic”, publicat el 1961 en una miscel·lània universitària a Venècia. De fet, és un escrit molt tardà i amb poca repercussió en vida del poeta. La teoria que hi exposa no es pot aplicar de maneradirecta, ni de bon tros, a tots i cadascun dels seus poemes, però dóna una idea de quin és el fonament de la seva concepció de la poesia. Llegeix el text i resumeix-ne les idees bàsiques. (“textos complementaris”, llibre de lectura)


QÜESTIONARI SOBRE JOSEP CARNER I EL NOUCENTISME

Fes un breu esquema de les principals idees del Noucentisme.
Els noucentistes rebutjaven el ruralisme. Undels objectius del Noucentisme era culturitzar i modernitzar la població, per tant, es basaven en idees com la civilitat. Aquest corrent es un corrent basat en la raó, creu en el racionalisme. Tot i que els noucentistes volien moderintzar la societat i culturitzar-la, ells eren classicistes i tenien un gust per la literatura grecoroman

Llegeix el fragment de l’article “De l’acció dels poetes aCatalunya” que Carner va escriure el 1908 i que trobaràs reproduït en l’apartat “Textos complementaris” del llibre de lectura. Fes un resum de les idees principals. ¿Quina et sembla que és –segons Carner- la funció que els poetes han d’exercir dins del país? Relaciona-ho amb el que hagis estudiat a propòsit del Noucentisme com a moviment literari.



Un dels textos teòrics més divulgats de J.Carner és el que es titula “Teoria de l’ham poètic”, publicat el 1961 en una miscel·lània universitària a Venècia. De fet, és un escrit molt tardà i amb poca repercussió en vida del poeta. La teoria que hi exposa no es pot aplicar de manera directa, ni de bon tros, a tots i cadascun dels seus poemes, però dóna una idea de quin és el fonament de la seva concepció de la poesia. Llegeix el text iresumeix-ne les idees bàsiques. (“textos complementaris”, llibre de lectura)
Et sembla que hi ha algun poema de l’antologia que respongui gaire directament a la formulació que el poeta expressa en aquest text?


El poema “Camperola llatina” pertany al llibre Verger de les galanies (1911) . Compara el missatge que s’hi dóna de la dona amb el que pots deduir del poema “Símbols”, d’Auques iVentalls (1914). A l’hora de la comparació, no t’oblidis de la importància dels dos títols.


L’antologia recull dos poemes del llibre Bestiari (1964). En un parla de les formigues, uns insectes ben fàcils d’identificar, però l’altre es refereix al fènix. ¿De quina mena d’animal es tracta?¿Per què et sembla que en un bestiari Carner li dedica un poema?


Sembla que en el Carner dels anysvint les cançonetes són incertes i la vida també. Així fan pensar-ho dos poemes de l’antologia titulats precisament “Cançoneta incerta” (inclòs a El cor quiet,1925) i “La vida incerta” (de La primavera al poblet,1935) . A la vista dels dos textos,¿ de quina incertesa estem parlant?¿És la mateixa?

QÜESTIONARI SOBRE JOSEP CARNER I EL NOUCENTISME

Fes un breu esquema de les principals idees del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ajajajaja
  • ajajajaj
  • Ajajajaj
  • ajajajaj
  • Ajajajaj
  • Ajajajaja
  • questionario
  • Questionario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS