Qui Vigila Aquests Vigilants?

Páginas: 2 (483 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2012
Qui vigila aquests vigilants?

Aquesta pregunta que féu el poeta romà Juvenal a finals del segle I és, encara avui en dia, una pregunta que es planteja la gent amb bastanta freqüència. Comcontrolar als qui controlen?
Tot i que, en el seu origen, no anava relacionada amb la política, actualment és emprada majoritàriament per fer referència al problema de l’abús de poder, a la corrupciópolítica i a la problemàtica d’on ha de residir el poder últim. Què podríem fer si els nostres governants i els qui ens vigilen en nom seu actuessin d’una manera incorrecta o il·legítima? A qui haurien dedonar explicacions sobre el seu mal comportament?
Podríem respondre’ns a nosaltres mateixos que aquest conflicte ja es resolgué fa molts anys amb el sorgiment de les democràcies modernes i la sevaseparació de poders per evitar que una persona o un grup reduït concentrés els tres poders (executiu, judicial i legislatiu), però és totalment cert això? Observant el context social d'avui en dia jodiria que no.
Només cal sortir al carrer algun dia en què hi hagi alguna protesta social per adornar-se que aquest problema no està, ni molt menys, solucionat; brutalitat policial injustificada contradones, nens i avis, càrregues contra estudiants desarmats, detencions il·legals, presos polítics, antidisturbis amb el número de placa cobert, policies de paisà que instiguen a rebentar lesmanifestacions, retallades en drets socials referents a la manifestació... la llista és llarga.
Però no és necessari estar enmig dels avalots per arribar a aquesta conclusió, també pots adonar-te’n a través deles teves experiències personals i a través dels mitjans d’informació independents. Perquè a través dels mitjans independents? Doncs perquè els mitjans d’informació “convencionals” es mouen perinteressos político-econòmics i estan subordinats a les persones que estan al poder. És a dir, que sempre transmetran el que els governants volen que el poble escolti, vegi i pensi.
Jo que sempre he...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Quién vigila y controla la calidad del agua?
  • vigilancia
  • Vigilar
  • VIGILANCIA
  • vigilancia
  • el vigilante
  • Vigilante
  • vigilancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS