Quico

Páginas: 4 (999 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
Francesc Sabaté (Quico Sabaté)

Va nèixer a Hospitalet de Llobregat, l'any 1915.
Era fill de Manel Sabaté Escoda i Madrona Llopart Batlle. Amb 10 anys el seu esperit lliure ja sortia a la llum,és negava a anar a l'escola religiosa a la qual havia d'assistir i a causa d'això els seus pares el van internar.
Abans de complir 17 anys és va afiliar al Sindicat d'Oficis Varis de la ConfederacióNacional del Treball i va fundar el grup d'acció anarquista “Els Novells” a la Federació Anarquista Ibérica acompanyat dels seus germans i amics, com continuació del grup “Los solidarios”. El grup alcomplet és va implicar en insurreccions contra el govern conservador de la Segona República Espanyola al 1933.
L'any 1935 Sabaté va rebutjar cumplir el servei militar fidel a la seva ideologiaanarquista. A més a més aquest mateix any, “Els Novells” van fer el seu primer robatori a partir d'expropiació, per finançar ajudes a presoners en represalia per el règim i a les seves families. D'ofici vatreballar a diverses fàbriques de la comarca barcelonesa del Baix Llobregat al costat del seu germà Josep Sabaté.

Guerra Civil
Durant la Guerra Civil Espanyola va lluitar al font d'Aragó amb “LaColumna de los Aguiluchos” de la FAI. Després de la recaiguda a Terol a mans de les tropes nacionals va tenir un incident amb un comisari comnista que és negava a facilitar armaments a les columnesanarquistes i va ser acusat de la mort d'aquest comisari. Arrel d'això va fugir a Barcelona on va seguir cobatint amb la CNT i la FAI. Finalment Sabaté va ser arrrestat pels comunistes , però ambl'ajuda d'una dona, ell i alguns companys van escapar de la presó.

Exilio forzadoUn cop la Guerra va ser perduda per la banda republicana, Sabaté va anarse''n a França l'any 1939, on va ser recluit perles autoritats francesa, durant algun temps, en el Camp de internament de Vernet d'Ariège i posteriorment liberat per treballar en una fàbrica d'explosius a Angulema. Un cop lliure és va reunir amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El quico
  • Quica
  • Quica
  • quices
  • quices
  • Trabajos Y Quices
  • Tia Quica
  • Quica Tarea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS