Ramón Llull

Páginas: 3 (621 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015
VALENCIANO – TEMA 2.


L'estàndard literari de Ramon Llull.
Lull realitzà una important creació lèxica, d'introducció de neologismes en la llengua. Feía un ùs abundant de cultismes, d'arcaismesi d'un gran nombre de paraules derivades d'arcord amb el model de sufixos del llatí; nominal i verbals.
O bé, d'acord amb un sistema de derivació inspirat en l'àrab, amb un sistema conceptual fix quepermet la creació de paraules d'una mateixa família.
Quant a la sintaxi, este empra tant els elements cultes com els populars.
La seua aportació a l'estandard literari català va ser decisiva. Vaaconseguir situar la llengua en un estat de maduresa, grasies a el seu enriquiment lèxic i sintàctic a partir dels seus coneixements de l'àrab i el llatí.

Llibre dels feits o Crònica de Jaume I.L'autor es d'aquesta es Jaume I. Narra de forma autobiogràfica i seguint un cronològic, els fets esdenvinguts desde el seu naixement fins a les conquestes territorials de Mallorca, València i Múrcia. Elseu llenguatge es viu, senzill i plé d'expressivitat. Podem trobar elements realistes en les descripcións dels estats d'ànim o de la salut del rei, hi predomina el medievalisme, que es mostra enl'actitud heroica dels personatges.

Crònica de Bernat Desclot.
L'autor se centra en el regnat de Pere II el Gran i narra els episodis de la campanya del rei a Sicília. Este empra la tercera persona desd'un punt de vista extern als fets, la qual cosa dona aparença d'objectivitat i impersonalitat. La seua intenció era exaltar la figura del rei.
El llenguatge de l'obra és senzill i el us d'elementsllegendaris ens mostra el seu medievalisme.

Crònica de Ramon Muntaner.
Ramon Muntaner, fou cavaller testimoni de les campanyes bèl·liques i coneixedor dels personatges històrics de l'epoca.Començà a escriure la seua Crònica en 1325, a Xirivella. Esta narra les seues memòries i experiències amb llenguatge joglaresc, fent ús de fórmules que reforcen l'interés narratiu, com ara l'apel·lació al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS