Ramon llull

Páginas: 2 (292 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
Va ser el primer gran filòsof i escriptor que utilitzà una llengua romànica com el català per tractar temes que fins llavors només eren tractats en llatí.
RamonLlull era un mallorquí que es dedicava al conreu de la poesia trobadoresca. Els seus pares van ser Ramon Llull i Isabel d’Erill, tots dos procedents de Barcelona.
Quantenia 14 anys va treballar com patge de Jaume el conqueridor i també com a preceptor del futur rei de Mallorca. Durant la seva joventut va servir com a senescal imajordom i va portar una vida alegre a la cort.
Al 1257 es va casar amb Blanca de Picany i van tenir 2 fills, però mes tard, als 30 anys va viure una experiència que vacanviar totalment la seva vida.
Arran les 5 aparicions Ramon deixa la seva família i ven les seves possessions per tal de dedicar-se en cos i ànima a les activitatsreligioses. Els Nous anys següents els va dedicar a l’estudi i la pregaria.

Com un dels seus objectius era predicar als musulmans,va anar a peregrinar per TerraSanta (1265)comprar un esclau Sarraí per tal que li ensenyes àrab.
Un cop finalitzada l’etapa de formació va tenir una sensació entranya, segons ell deu el vail·luminar i li va inspirar la seva art.

va treballar constantment amb totes les seves forces per aconseguir els seus 3 principals objectius: convertir els infidels alcristianisme, escriure llibres per difondre les seves creences i crear escoles per a la formació dels predicadors .
Per últim volia reconduir els cristians pel camí dela perfecció en estimar i lloar a deu perquè considerava que els jerarques de l’església s’estimaven mes els bens materials que no pas els espirituals.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS