Raquel

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2013
Respon de forma breu, clara i concreta, les preguntes següents:
1. Les imatges de l'apartat 2 corresponen a una sèrie d'escenaris on es van viure els fets més rellevants de la Revolució Francesa.Observa atentament aquests espais i explica, molt breument, un esdeveniment del qual foren testimoni cada un d'ells durant el procés revolucionari, tot assenyalant l'any en què s'hi van produir:
A)Place de la Concorde: Durant la revolució francesa, pla Place va ser un lloc de pas obligat per les festes. Va ser un dels grans llocs d’aliança del període revolucionari. És on Lluis XVI i MariaAntonieta van ser executats. Unes 1.119 persones van ser decapitades a la place durant la Revolució Francesa. La place és anomenada el sagnant escenari de la Revolució Francesa. El 12 de juliol de 1.789dragons del rei van carregar contra els manifestants.
B) Châteu de Versailles: El 5 de maig de l’any 1.789 es va celebrar la reunió dels estats generals convocats per en Lluis XVI.
C) La Bastille :El 14 de juliol de 1789 una enorme massa de parisins es llença a la toma de La Bastilla, fortalesa que servia de depòsit de pólvora i prisió estatal. Els revolucionaris van prendre la fortalesa sensemassa resistència i no van intervenir les tropes reals que van estar impassibles davant del terror dels seus oficials de que els soldats s’uneixin als revolucionaris. El 14 de juliol de 1.789, elpoble va agafar la presó.
D) Conciergerie: El palau va ser la residència dels reis de França dels segles X al XIV, més tard es va convertir en presó de l’Estat en 1.392, després d’abandonar el palau enCarlos V i els seus successors. És a dir, que durant la Revolució, era una presó dividida en compartiments i distribuïda en calabossos.

2. Explica la causa, segons la qual el rei Lluis XVI vadecidir convocar els Estats Generals i defineix quins grups socials formaven part de l'anomenat Tercer Estat.

Lluis XVI va convocar als estats generals perquè ja veia que estaven molt a sobre seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Raquel
  • raquel
  • raquel
  • Raquel
  • raquel
  • raquel
  • Raquel
  • raquel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS