Re: división de honor catalana 2009/2010

Páginas: 4 (942 palabras) Publicado: 21 de junio de 2010
1.Cita 6 municipis per on feu el recorregut en l'autocar abans d'arribar a Terrassa.

El 6 municipis que he trobat fins arribar al museu de la ciència i la tècnica de terrassa han estat:Sant Boi, Molins de rei, El Papiol, Gavà, Viladecans i Sabadell.

2.Comenta l'edifici del museu fent referència a l'estil arquitectònic.

L’edifici del museu fa referència al estilmodernista, es una obra de Lluís Muncunill. Aquest va desenvolupar el treball en la ciutat de terrassa, deixant nombrosos i impressionants edificis de caràcter públic, religiós, residencials etc. Estàfabricada en molt percentatge de ferro colat. L’arquitecte Lluís Muncunill va aconseguir una síntesi gairebé perfecte amb la realització del vapor entre disseny, utilització i perfeccionament. Va utilitzartècniques tradicionals: la volta de maó pla, amb tècniques noves i innovadores: el ferro colat, i va resultar una obra bella i funcional.

L’edifici ocupa una superfície total de 15000 metres quadrats.Consta d'una gran nau de producció de 12000 metres quadrats que té annex un edifici de tres cossos destinat a allotjar la secció energètica i motriu, un pati i dependències d'oficines que fan façanaamb el carrer. La nau de producció és un espai molt uniforme. La sustentació de la coberta es realitza mitjançant 300 pilars de ferro colat de la Nova Vulcano de Barcelona. Alguns d'aquests pilars fanla funció de desguàs de la teulada. La sala està coberta amb arcs i voltes de maó tibades amb ferro. Les voltes es combinen amb claraboies adoptant el sistema anomenat de "dents de serra". La nau noté finestres, la il·luminació zenital s'aconsegueix amb les àmplies claraboies. Les voltes de la coberta són extraordinàriament agosarades i estètiques, amb materials moderns (ferro colat) i materialseconòmics (rajoles i maons). La sala de màquines o "sala de la burra", de gran sobrietat, està construïda amb maons i coberta amb voltes. La seva ubicació li permet distribuir racionalment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • division de honor real oviedo
  • Estados financieros scotiaback 2009 2010
  • Evaluacion intermedial 2009-2010
  • Encuesta Tic 2009-2010
  • Difusion cultural 2009– 2010.
  • Olimpiada infantil 2009-2010
  • Disminucion idh 2009
  • Encuestas 2009 y 2010

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS