Rebelión En La Granja - George Orwell

Páginas: 7 (1510 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
La Revolta dels Animals


Índex

Biografía general___________________________ 3
Guerra civil espanyola_______________________ 3
Guerra Civil Espanyola_______________________ 3
Segona Guerra Mundial______________________ 4
Últims Anys________________________________ 4
Moment socioeconòmic que va viure l’actor_______ 4
Influències_________________________________4
Escriptors als que hainfluenciat________________5
Idees principals / Idees secundàries_____________5
Opinió personal__________________________6
Bibliografía______________________________7



1.
a)
Biografía general

Eric Arthur Blair, més conegut pel sobrenom literari George Orwell, va néixer a Motihari, Raj Britànic, al 25 de juny de 1903 i va morir al 21 de gener de 1950. Està reconegut com un delsmillors assagistes del segle XX, encara que és més conegut per dues novel·les escrites a finals de la dècada dels 40, La revolta dels animals i 1984 així com també per Homenatge a Catalunya on explica la seva experiència a la Guerra Civil Espanyola.

Com a membre del Partit Laborista Independent es va unir a milers d'estrangers per a lluitar per la defensa de la Segona República durant la guerracivil espanyola. Va arribar a Barcelona el desembre de 1936, i el mateix dia s'allistà i va ser assignat com a milicià al Partit Obrer d'Unificació Marxista POUM, de tendència trotskista. Basat en la seva experiència a la Guerra d'Espanya, va escribir Homenatge a Catalunya.


Guerra civil Espanyola (1936)

La seva participació el va motivar per a escriure Homenatge a Catalunya, on descriu laseva admiració pel que és identificat com a absència d'estructures de classe en algunes àrees dominades per revolucionaris d'orientació anarquista. Però també critica el control soviètic del Partit Comunista d'Espanya i les mentides que s'usaven com propaganda per a la manipulació informativa. George Orwell va rebre un tir al coll a prop d'Osca, el 20 de maig de 1937. Després va buscar asil durantsis mesos al Marroc per a recuperar-se. El 1937, durant la repressió del govern de Negrín contra el POUM, Orwell va relatar que va estar a punt de ser assassinat a Barcelona.




Segona guerra mundial

George Orwell es va sustentar escrivint ressenyes de llibres per al New English Weekly fins a 1940. Durant la Segona Guerra Mundial va ser membre de la Home Guard, on va rebre la Medalla dela Defensa.
S'ha revelat en 2005, mitjançant un informe de la intel·ligència britànica, que Orwell mateix va ser observat durant al voltant de 12 anys per la policia d'aquell país en vista de la seva aparent vinculació amb moviments d'esquerres. Es creu que aquesta va ser una de les principals inspiracions a l'hora de plasmar la seva novel·la 1984.


Últims anys

A l'octubre de 1949, pocabans de la seva mort, es va casar per segon cop amb Sonia Brownell. George Orwell va morir a Londres a l'edat de 46 anys, de tuberculosis, malaltia que havia agafat durant el període que descriu en Sense blanca a París i Londres. Va passar els últims tres anys de la seva vida entre hospitals. Poc abans de morir, demana que se l'enterri d'acord al ritu anglicà. Va morir el 21 de gener de 1950. Lesseves restes reposen a Sutton Courtenay, Oxfordshire.



b) George Orwell va viure tres grans guerres europees: La Revolució Russa (1917), La guerra Civil Espanyola (1936) i la Segona Guerra Mundial (1939). La economía europea durant la seva vida va ser molt variada: Hi va haber grans crisis i grans moments de bonança econòmica.


c) Influències

Orwell deia que el seu estil literaris'aproximava bastant al de Somerset Maugham. En els seus assajos literaris també admira profundament els treballs de Jack London, especialment el seu llibre La carretera (The Road). El descens d´Orwell a la vida dels més desfavorits en El camí a Wigan Pier té una semblança raonable amb La gent de l'abisme (The People of the Abyss) de Londres. En altres assajos Orwell manifesta la seva admiració per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rebelión en la granja de george orwell
  • Rebelion De La Granja- George Orwell
  • Libro: rebelión en la granja de george orwell
  • Comentario "rebelión en la granja" de george orwell
  • Ensayo De Rebelion En La Granja De George Orwell
  • RESUMEN REBELION EN LA GRANJA. GEORGE ORWELL
  • Analisis La Rebelion De La Granja Por George Orwell
  • Rebelion de la granja por George Orwell informe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS