Recensión: El mercado y la globalización)

Páginas: 16 (3951 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
Recensió

“EL MERCADO Y LA GLOBALIZACIÓN”

(José Luis Sampedro)
















Assignatura: Context i metodologia de la intervenció
Professora: Cecília Suárez
Alumne: Joan Navarro Muñoz
Data: 10/12/12


Índex




1. Presentació…………………………………………………………….Pàg. 1
2. Introducció………………………………………………………………Pàg. 1
3. Part Objectiva:Resum…………………………………………………Pàg. 2 - 4
4. Part Crítica: Reflexió personal………………………………………...Pàg. 4 - 6
5. Conclusions……………………………………………………………..Pàg. 7
6. Bibliografia………………………………………………………………Pàg. 8




















1. PRESENTACIÓ
Ens disposem a realitzar una recensió del llibre “El mercado de la globalización” de José Luis Sampedro publicat per la editorial booket (planeta de libros). Primerament,realitzarem una breu introducció en que presentarem l’autor del llibre, així com la editorial que va publicar la obra. També de manera molt breu, presentarem a l’il•lustrador del llibre. Posteriorment i ja entrant en matèria, en el cos de la recensió, trobarem la part objectiva que consistirà en un resum del llibre. Seguidament, trobarem la part crítica, que esdevindrà una reflexió personal envers latemàtica que es tracta. Finalment, a mode de cloenda, realitzarem unes breus conclusions.

1. INTRODUCCIÓ
José Luis Sampedro Sáez ( Barcelona , febrer 1 de 1917 ) és un escriptor , humanista i economista espanyol que advoca per una economia «més humana, més solidària, capaç de contribuir a desenvolupar la dignitat dels pobles». Actualment resideix a Madrid i és catedràtic d’estructura econòmica ala vegada que membre de la Real Acadèmia Espanyola. És autor de llibres i novel•les d’ índoles molt diverses.
La seva bibliografía avarca des de novel•les com la “La sonrisa etrusca” o “la vieja sirena” a un manual d’economia fins a llibres de divulgació com “Las fuerzas económicas de nuestro tiempo” o el present llibre que ens ocupa “El mercado y la globalización”.
Cal destacar que al 2010el Consell de Ministres li va atorgar la Ordre de les Arts i les Lletres d'Espanya per «la seva excel•lent trajectòria literària i pel seu pensament compromès amb els problemes del seu temps». El 2011 se li va concedir el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles .
La editorial que va publicar aquest llibre de Sampedro s’anomena “El nou Booket”. Aquesta va néixer l'abril de l'any 2001 com elsegell de butxaca del Grup Planeta. Un segell dirigit al gran públic, destinat a fer créixer els hàbits de lectura, i que inclou la major i més àmplia selecció d'autors i continguts procedents dels segells editorials del Grup Planeta. Aquesta va possibilitar que Santiago Sequeiros en realitzés les il•lustracions.
Santiago Sequeiros és un historiador i il•lustrador espanyol d'origen argentí, nascut aBuenos Aires el 1971 que ha centrat la seva carrera en el mon del còmic tot i haver participat en moltes exposicions tan individuals com col•lectives.








2. Part objectiva: Resum

Aquest llibre, en quant a estructura formal, està format per 2 grans bloc subdividits en diferents apartats o capítols. El primer es titula "El mercado" i el segon "La globalización". Aquests vénenprecedits per una petita contextualització. En aquesta contextualització, se'ns presenten de forma molt breu dos fòrums simultanis que es van celebrar el mateix any en que es va escriure el llibre (2002). En ambdós es reflexionava sobre el sistema econòmic vigent (la globalització econòmica) però des de punts de vista totalment oposats. Un a Nova York, que entenia la globalització i el progréstecnològic com la única forma d’acabar amb la pobresa mentre que l'altre, celebrat a Porto Alegre, que entenia que precisament la globalització i el "mal ús" del progrés tècnic propiciaven les desigualtats econòmiques a nivell mundial. Sampedro va aprofitar aquest context per explicar-nos quin és el funcionament de la economia de mercat i com ha evolucionat fins arribar a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA GLOBALIZACIÓN DE LOS MERCADOS
  • Globalizacion de mercados
  • El mercado y la globalizacion
  • Globalizacion de mercado
  • El Mercado Y La Globalizacion
  • el mercado y la globalizacion
  • El mercado y la globalización
  • La Globalizacion De Los Mercados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS