Recension El Concepto De Solidaridad

Páginas: 5 (1087 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
Fitxa tècnica: referència bibliogràfica
Títol: El Concepto de Solidaridad
Autor: Javier de Lucas
Editorial: Distribuciones Fontamara, S.A.
Av. Hidalgo No. 47-b, Colonia del Carmen
Deleg. Coyoacán, 04100 México, D.F.
Col•lecció: Biblioteca de Ética, Filosofía del Derecho y Política (BÉFDP)
Sèrie: 29
Lloc d’edició: México
Primera edició: 1993
Segona edició: 1998
Número de pàgines:120
Imprès a: Ediciones Coyoacán, S.A. de C.V., Hidalgo 47-2, Coyoacán
ISBN: 968-476-189-9
Preu: 8,55 €





Breu bibliografia i biografia de l’autor

El Concepto de Solidaridad, de Javier de Lucas Martín (Murcia, Espanya, 1952), catedràtic de Filosofia del Dret, Moral i Política en la Universitat de Valencia, va ser publicada per primera vegada l’any 1993, posteriorment, l’any1998.
Javier de Lucas, Doctor en Dret a la Universitat de Valencia des de 1977, a impartit classes en molts altres centres internacionals, com Suïssa, França, Itàlica, Alemanya, Gran Bretanya, Bèlgica, Argentina, Mèxic, Cuba i Canadà. A més, dins del món laboral, és destacable, la seva participació com a magistrat suplent del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (Sala de loContencioso-Administrativo), des d’octubre de 1989 a octubre de 1993; membre de la European Academy of Legal Theory, del Cercle International de Sociologie et Nomologie Juridiques. Fellow del International Institute for the Sociology of Law ; membre del Scientific Committee del Master on Sociology of Law del IISL i membre del Consejo Científico del Instituto de Derechos Humanos “Bartolomé de lasCasas” (Universitat Carlos III de Madrid) i del Consejo Científico del Instituto de Derecho Internacional “Fancisco de Vitoria”. Com a articulista i escriptor, especialitzat en dret, ha passat per càrrecs de gran rellevància com director de la revista Anuario de Filosofía del Drecho y de la col•lecció de llibres Cine y Derecho. Imágenes del derecho en el cine, cofundador de la revista Doxa, membre delconsell assessor de la revista Derechos y Libertades i del consell editorial de la publicació Oñati Proceedings.
Durant la trajectòria de la seva vida, Javier de Lucas ha rebut diversos premis molt destacats, com Premio de Ensayo de la Fundación Bancaixa (1995) pel llibre La tolerancia; III Premio de ensayo Integración Europea (1996), convocat pel Consell Valencià del Moviment Europeu i laGeneralitat Valenciana. Medalla de plata de Cruz Roja d’Espanya pel seu treball en l’àmbit de la immigració i, per últim, el Premio de Ensayo Manuel Castillo 2004 sobre la Pau, per Querela pacis, perpetua? Una reivindicación del Derecho internacional.
Javier de Lucas ha publicat més de dos-cents cinquanta treballs (llibres y articles), en revistes espanyoles i estrangeres especialitzades, sobreproblemes de Teoria i Filosofia del Dret i Drets Humans i també, de Filosofia Política i de Critica Legislativa. Els més destacats són, entre altres: Puertas que se cierran (1996), El desafío de las fronteras (1994), Europa: ¿convivir con la diferencia? (1992), Inmigrantes: ¿Cómo los tenemos? Algunos desafíos y (malas) respuestas (2002) i Globalización e identidades (2003).


Resum
A El Conceptode Solidaridad, l’autor, emprèn l’objectiu de reconstruir el concepte i el principi de solidaritat, guiat per la idea que la humanitat està condemnada a viure una època de solidaritat, si aquesta, no vol conèixer la barbàrie.
Aquesta obra presenta una estructura dividida en tres capítols, anomenats: “El concepto de solidaridad y su uso en ciencias sociales”, “Solidaridad y Derecho: laaportación de E. Durkheim” i “Solidaridad y Diferencia: el reto del racismo”, i per últim, un apèndix.
El context del llibre es desenvoluparà a partir de la definició de solidaritat, que és, com be indica la expressió llatina in solidum, equival a totalitat, el tot. A partir d’això, l’autor presenta els antecedents del concepte, sobretot de la Filosofia Social i Moral. Sense treure menys importància...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • concepto de solidaridad
  • Concepto de Solidaridad
  • Conceptos De Solidaridad Compañerismo y Otros
  • Recension
  • Recension
  • Recension
  • Recension
  • Recensión

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS