Redacción En Catalan

Páginas: 5 (1033 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
LA FOSCOR DEL DIA
La nit fosca, la nit humida, la nit misteriosa, la nit de lluna plena, la nit que mai arriba, la nit de festa, la nit romàntica, la nit estrellada...
Cada nit de la meva vida és diferent, amb sensacions i emocions diverses. Amb mil somnis o amb cap, amb malsons o sense ells. Les nits de la nostra vida ens marquen per sempre, aquella foscor que no té fi, aquella adrenalina quansurts de festa, la nit nerviosa amb la teva parella; la nit en la qual somies que ets el que tu vols, sense que ningú et digui res. Aquella nit tranquil·la en la que estàs estès a la gespa mirant les estrelles, en mig del bosc, perdut en el negre horitzó. Aquella nit perduda en l’oblit, o la nit que recordaràs per sempre més. Aquella nit de viatge, la nit en un altre país, la nit en un llitdesconegut, la nit en la qual et sents trist, la nit que et sents alegre, la nit solitària, la nit de quan eres petit i vas tindre una mala experiència.
Les nits són tant complicades, nits en les que et sents trist i content a la vegada, angoixat i tranquil, quan et sents amb nostàlgia i amb nerviosisme, perquè saps que demà tornen els teus pares, aquelles nits en les que penses en el teu camí aseguí, les nits en les que penses en el teu futur, en els teus sentiments; aquelles nits que penses constantment en el que ha passat durant el dia i com actuaràs al dia següent; aquelles nits abans de Nadal, abans del teu aniversari, les nits que has estat enfadat amb algú i no saps que fer per solucionar-ho, aquelles nits que vols cridar i no pots, o quan crides amb tota la teva força i ningú et sent,aquelles nits solitàries on et sents abandonat per tothom, o les nits que et sents acompanyat per els teus i que saps que mai et fallaran; aquelles nits les quals algun familiar ha partit a un món millor, en les quals et sents sol com si faltés algú al teu costat, però de cop sents com si et donessin una abraçada, i quan obres els ulls, allà no hi ha ningú, i en realitat saps que sempre estarà ambtu. Les nits són tan misterioses que encara no hi ha una nit perfecte. Totes les nits tenen un sentit, una emoció, i molts sentiments a la vegada. Les nits són com una reflexió del dia, un pensament inconscient de lo bo i de lo dolent, per poder recapacitar i deixar enrere tot lo dolent i recordar lo bo. Les nits ens ajuden a poder passar un millor dia, a gaudir el màxim la nostra vida.
De nitshi ha com dies en té l’any. Quan comença el dia estic esperant que arribi la nit per poder descansar i tenir mil somnis bonics sense pensar en el estrès del dia a dia ni en les preocupacions diàries, només pensar en descansar, i inclús no pensar ni en això, deixar la ment en blanc i deixar que el nostre subconscient faci volar la nostre imaginació. Las nits ens ajuden a imaginar, a poder somiar iobrir la nostra ment sense que ningú ens prohibeixi res i fer el que vulguem i com vulguem.
Això em recorda a aquelles nits d’estiu on somies en llocs fresquets per poder-te lliurar de la calor intensa, les nits dintre de la piscina, les nits de disbauxa pels carrers, les nits amb els amics, les nits de petards, les nits al ras, les nits sense la preocupació de l’escola o de la feina. Les nitsamb la família xerrant i rient, les nits en llocs desconeguts, les nits d’emoció i adrenalina, les nits en un parc d’atraccions, les nits de creuer, les nits a casa dels amics veient una pel·lícula de por, les nits en el que només vols dormir, perquè no pots més, les nits on només vols més festa, les nits de platja, i aquelles nits d’estiu que només queden uns pocs dies de vacances i vols gaudir elque et queda al màxim.
Aquelles nits dels primers dies d’escola on tens un malestar, on et sents angoixat per com anirà, o aquelles nits abans d’un examen, repassant fins al final per poder treure la millor nota. Aquelles nits d’escola on només queden un dia per que vingui el cap de setmana, o quan només queda un dia per que arribin les vacances de setmana santa, de Nadal, d’estiu, qualsevol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redacción catalán
  • Redacción en catalán
  • Redacción historia de amor (catalàn)
  • Redacción: peregrinaje a santiago de compostela (catalán)
  • Redacción de catalán
  • Redaccion Catalan
  • redaccion catalan
  • Redacción ST JORDI en Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS