redacción letter

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2014

La piràmide de població a Catalunya de l’any 2011 és clarament contractiva, pròpia dels països econòmicament desenvolupats. Les característiques principals de les piràmides contractives són:natalitat i mortalitat molt baixes, i una esperança de vida força alta. Per tant hi ha un envelliment progressiu de la població.

Als primers esglaons de la piràmide, on hi trobem la natalitat deCatalunya al 2011 és baixa, sobretot entre els 10 i 20 anys. Això és degut a que després de la revolució industrial, la dona es va incorporar al treball i les famílies no estaven tan a casa i no tenien eltemps necessari per activitats familiars, ja que es dedicaven a l’activitat laboral. Des de l’any 1996 el nombre de naixements a crescut trencant la variant negativa.

El cos central de la piràmidemostra un eixamplament notable en l’edat compresa entre els 30 i els 44 anys, on el creixement demogràfic català és influït per la immigració, això és degut a que Catalunya és una regió moltdesenvolupada econòmicament, ja que el sector predominant és el terciari i el secundari. Els immigrants venen al territori català en busca d’una millora de condicions de vida, busquen treball perquè en el seupaís d’origen n’hi ha pocs i busquen salaris més elevats. A més a més els moviments migratoris també poden ser causats per catàstrofes naturals, causes polítiques i socioculturals. La majoria delsimmigrants que venen a Catalunya provenen o bé d’Espanya (Andalusia, Extremadura, Aragó, Castellà i Galícia) i la resta són majoritàriament d’origen marroquí i de la resta d’Europa. També hi ha unaugment en aquest sector, perquè desprès de la segona Guerra Mundial als Estats Units hi va haver el famós “Baby Boom” que al cap d’uns anys va repercutir a Catalunya i Espanya. Això va passar perquè durantaquells anys va haver-hi un fort creixement econòmic i les famílies podien permetre’s tenir més fills.

Als esglaons superiors de la piràmide, entre els anys 70 i 80 de la població hi ha un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • a Letter
  • letter
  • Letter
  • Letter
  • Lett
  • Letter
  • A letter
  • Letter

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS