Reflexió Sobre Les Teories Del Pensament i El Llenguatge

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2011
Treball C5 1er B ISO


➢ Crédit 5. PAUTES BÁSIQUES I SISTEMES ALTERNATIUS DE LA COMUNICACIÓ.
1. Reflexió sobre les teories del pensament i el llenguatge.

Hi hauria pensament si nohi hagués capacitat simbòlica, és a dir, si no hi hagués llenguatge? Dit d’una altra manera: Què és primer, el llenguatge o el pensament?

Inteligencia es lo que usas cuando no sabes qué hacer.

(Jean Piaget )

Els grecs utilitzaven la mateixa paraula per referir-se al llenguatge i al raonament: logos. Per això, l’estudi de les formes de raonament s’anomena lògica i l’estudi delllenguatge filologia. Per tant, és evident que per als grecs difícilment es pot separar el tema del pensament racional i el fet lingüístic.
Més que parlar de què és primer, per als grecs pensament i llenguatgeseria la mateixa cosa sense teories i sense diferències.

De les teories que hem vist ( Teoria Monista, Teoria Dualista i Teoria Eclèctica ) em sento més identificat amb la Teoria Eclèctica.
LaTeoria Monista nega totalment la possibilitat de pensar a tots els éssers humans que tinguin manca de llenguatge i això penso que no és gens correcte, primer perquè es van estudiar els electro-impulsos ivaren demostrar que una persona amb mancança de llenguatge si hi podia pensar i d’altra banda per una experiència personal meva. Quan vaig treballar en ambulància en una de les visites a un hospital emvaig trobar a una persona molt estimada per mi feia temps i que no veia feia varis anys. Aquesta persona no hi podia parlar perquè havia patit un trombe cerebral i unes series de patologies mentalsque feien que no hi podia parlar però em vaig apropar, vaig parla-hi amb ell y em va prémer la mà amb força. Estic segur que ell em va recordar i que ell va pensar que em coneixia i que pensava en elsmoments junts.

Per altra banda dintre de la Teoria Monista , el Conductisme, tampoc estic d’acord amb això ja que crec que no som una tabula rasa. Fa referència a què tota persona neix amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teorias llenguatge i pensament
  • Recopilaci D Apunts De Llenguatge Teoria I Harmonia
  • Teories sobre el llenguatge gestual
  • Politica i pensament
  • Llenguatge I Realitat
  • El llenguatge i les llengües
  • Característiques De L'Expressió I El Llenguatge
  • Reflexió Pensament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS