Reflexiones

Páginas: 88 (21901 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014













EL PAPER DE LA DONA EN LA NOVEL·LA DE JANE AUSTEN: PRIDE AND PREJUDICE




AUTORIA: Helena Delgado Tolòs
CURS I DATA: 14/01/2014
Segon de Batxillerat
TUTOR:Enrique Castro Ferro






1. INTRODUCCIÓ

A l’hora d’escollir un tema per a un treball s’ha d’haver pensat prèviament i molt bé un tema innovador, que cridi l’atenció, que interessi a la gent i, alhora, que agradi i motivi el suficient a la persona que el portarà a terme. És una tasca difícil fer coincidir aquests punts en conjunt, però més ho és estar segur que el tema que es trií agradi elsuficient com per dedicar-li tant temps i esforç.
El fet és que la majoria de tots nosaltres, els que estem finalitzant el treball de recerca, mai hem fet un treball d’aquestes dimensions i sembla que no acaba mai i que mai és suficient però al final un mateix aprèn alguna cosa fent-lo, ja sigui que s’ha de tenir paciència, constància o ganes.
I si, per el contrari, un no està satisfet amb elseu treball o no li agrada perquè creu que no l’ha fet bé o per qualsevol altre motiu, dels errors també s’aprèn.

Bé, en un principi, el meu treball no estava gens definit perquè tenia molt temes al cap però cap factible com per convertir-lo en un treball. Més tard se’m va ocórrer fer-lo sobre Jane Austen i la meva idea principal va ser comparar Pride and Prejudice de Jane Austen amb WutheringHeights d’Emily Brontë; però buscant a Internet vaig observar que hi havia ja molts treballs com aquest. Després vaig pensar en comparar a Austen amb una escriptora del nostre segle però no m’acabava de convèncer.

Em vaig posar en contacte amb el meu tutor i aquest em va donar l’idea de comparar tres protagonistes femenines de diferents novel·les de Jane Austen amb noies del segle XXI i al finalem vaig decidir per els diferents papers de les dones en les novel·les de Jane Austen, més concretament en Pride and Prejudice.

Vaig decidir fer el treball sobre Jane Austen perquè a més de que les novel·les que he llegit fins al moment1 m’han encantat i les adaptacions al cinema també, crec que és una autora molt important en la literatura anglesa i un referent per molts autors/esposteriors.

La metodologia que he emprat en el treball teòric s’ha basat en buscar informació de diferents fonts: Internet, llibres, articles, etc. En quant a la part pràctica, s’han fet enquestes via Internet i s’ha enviat e-mails a diferents blogs per a diversos dubtes.



Els objectius d’aquest treball són:

Esbrinar si, malgrat viure en una societat tant diferent a l’època de l’autora, aquestaencara és vigent.

Conèixer la situació de les dones de classe baixa i burgeses de l’època. Quines ocupacions tenien, si hi havia cap que treballés, que es valgués per si mateixa.

Conèixer més sobre la vida d’Austen.

Adquirir coneixements nous.

Saber l’opinió de la gent sobre l’escriptora, les seves obres i la època i veure si interessa.

Fer un estudi dels personatges femenins dePride and Prejudice.


En quant a la hipòtesis, en tinc vàries:

Jane Austen no és un personatge conegut entre els joves.

Es llegeixen poc les seves obres.


2.QUI ÉS JANE AUSTEN?

Jane Austen va ser una escriptora anglesa nascuda a finals del segle XVIII. És considerada una de les primeres novel·listes modernes de l’època i amb les seves novel·les va revolucionar la literatura totqüestionant el paper de les dones en la societat que l’envoltava. Les seves obres com Sense and Sensibility o Pride and Prejudice han fet que avui dia Jane Austen encara sigui vigent en la societat del segle XXI.

2.1. BIOGRAFIA

Va néixer el 16 de desembre de 1775 a Steventon (Regne Unit).Era la sèptima filla del matrimoni Austen-Leigh.
George Austen, el pare de JA, es va fer reverend de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflexion
  • Reflexiones
  • Reflexiones
  • Reflexión
  • Reflexion
  • Reflexion
  • Reflexion
  • Reflexion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS