Reggae

Páginas: 10 (2406 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
Reggae

Door:
Franklin Cox Tanissa Felipa Christaley Reina Eduard Pieter klas: V5 Vak: Ku

ds




Inleiding pag.1Hoofdstuk 1 pag.2
‘Het Geschiedenis van Reggae’
Hoofdstuk 2 pag.3
‘Wat zijn de soorten Reggae?’
Hoofdstuk 3 pag.4
‘Wat zijn de muziekinstrumenten bij Reggae?’
Hoofdstuk 4 pag.6
‘Bob Marley

Conclusie pag.8

Bronvermelding pag.9

Logboek pag.10

Bijlage pag.11

Wanneer je het woord reggae hoort, denkje meteen aan Bob Marley, maar je denk ook meteen aan een rustige, zachte muziek.
Doordat reggae tegenwoordig heel beroemd is onder de jongeren, hebben we besloten om ons verslag over Reggae te maken. Wij vroegen ons af of de jongeren de afkomst van reggae weten? Weten ze wat het allemaal inhoud, wat voor geloof daarbij hoort? Waarom zijn al die kleuren die voor reggae staan Rood, Groen en Geel?Heeft iemand erbij gestaan dat al die dingen betekenissen erachter hebben?
Omdat we een heleboel vragen hadden, kregen we hierbij ons hoofdvraag die als volgt luidt:

“Wat is Reggae en wat houdt het allemaal in?”

Om op een antwoord hierover te kunnen krijgen, gingen wij informatie zoeken en deze in deelvragen verdeeld, zodat wij stap voor stap kunnen uitleggen wat reggae is en wat allekenmerken zijn, maar ook beroemde mensen zoals Bob Marley van reggae naar voren te brengen.
Ons deelvragen zijn :
1. Wat is de geschiedenis van Reggae ?
2. Wat zijn de soorten reggae die er bestaan?
3. Wat zijn de muziekinstrumenten bij Reggae?
4. Wie is Bob Marley?

In het vervolg gaan we uitgebreid hierover schrijven.

De geschiedenis van Reggae
Reggae is een muzieksoort dieafkomstig is van Jamaica. Reggae is onstaan uit de ska, mento, R&B van de jaren ’60, Calypso en de rocksteady. Reggae staat echter voor de religieuze beweging van Rastafari. De echte Jamaicaanse muziek is ska. Er zijn heleboel andere muzieksoorten uit de ska gehaald. Een van de bekendste ska muzikanten is de Skalities. Later toen de ska iets langzamer werd, noemde men deze muziek Rocksteady.Net zoals men Rocksteady uit ska hebben gehaald, kwamen er later veel meer muzieksoorten bij. In 1968 was er een orgel shuffle die in verband ging met rocksteady en er ontstond een andere ritme en deze werd Reggae genoemd. De reggae die van rocksteady werd gehaald was ontwikkeld door Bunny Lee en werd bekend met de liedjes van Clansy Eccles en Lee “Scratch” Perry. Long Shot Bus Me bet is de eersteechte reggae lied die er was.
De Reggae werd een populaire Jamaicaanse muziek. Doordat Jamaica een kolonie was van Engeland, ging zijn muziek van Jamaica naar Engeland en later verspreidde het door de hele wereld omdat de reggae een zachte muziek was, waarop men lekker kon dansen. Een van de belangrijkste muzikanten van reggae is Bob Marley. Hij wordt als The King Of Reggae beschouwd. Door detours van Marley en zijn band door heel Europa en Amerika werd reggae nog populairder en na de dood van de Jamaicaanse Reggae-King werd men meer en meer geïntereseerd in reggae.
Reggae kun je niet afscheiden van de kleuren: “Red, Gold and Green”. Dit zijn de belangrijkste kleuren van de Rastafari-beweging.
Rood: Staat voor “The Church Triumphant”, de kerk van de rastas. Het staat ook voor hetbloed dat de soldaten hebben verloren in het verleden.
Groen: Vertegenwoordigt de schoonheid en veelzijdigheid van Ethiopië.
Geel: Eigenlijk GOUD: Het goud staat dan voor de rijkdom van het thuisland.
Het geloof die achter reggae zit, is Rastafari. Dit geloof van de rastafari’s is van oorsprong uit Afrika. Het is eigenlijk geen religie maar een levenstijl. De rastafari’s geloven dat men geen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reggae
  • Reggae
  • Reggae
  • Reggae
  • Reggae
  • Reggae
  • Reggae
  • Reggae

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS