Regims Economics I Suspensius

Páginas: 20 (4873 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2012
REGIMS ECONOMICS I SUSPENSIUS


Hem vist que les destinacions duaneres més importants són la importació i l'exportació i que a més existeixen els dipòsits francs on les mercaderies poden estar durant el temps que sigui necessari sense que existeixi realment una operació d'exportació o importació.

Però les possibilitats econòmiques que dona el comerç internacional van més enllà de lasimple venda de productes d'un país a un altre, per tant, és possible tenir mercaderies a la duana sota control duaner, aplicar processos productius en un país diferent de l'origen de les mercaderies, transportar-les pel territori de la Comunitat amb destinació a un país tercer, etc. Per tal que aquestes possibilitats es puguin aprofitar i el comerç internacional estimuli l'economia dels diferentspaïsos, hi ha mecanismes jurídics i administratius que veurem a continuació.



Què és un règim econòmic i suspensiu?

Hi ha situacions en les quals es suspen el pagament dels drets duaners per alguna de les causes següents: no es coneix la destinació final de la mercaderia o aquesta ha de ser objecte de diferents actuacions.

En aquests casos, la mercaderia entra en el “règim econòmico suspensiu” que li correspongui segons la naturalesa de l'operació econòmica que es realitzi amb ella.

Els requisits que s'han de complir respecte a aquests règims son:

– petició d'autorització d'inclusió dins del règim corresponent

– autorització duanera per la inclusió dins del règim adequat

– liquidació dels drets duaners quan la mercaderia, en el seu estatd'origen, transformada o compensada per una altra, rebi una nova destinació duanera.

La inclusió d'una mercaderia dins d'un règim econòmic i/o suspensiu, dona al comerciant les avantatges següents:

– es suspèn el pagament dels drets aranzelaris

– no s'apliquen les restriccions de la política comercial

– es produeixen exempcions i beneficis fiscals referents a altres impostosindirectes que es necessari abonar a la duana (Iva, Impostos especials i altres càrregues tributàries específiques)









Segons l'article 84 del CAC hi ha els següents règims econòmic i suspensius:

1.- Dipòsits duaners

2.- Règim de perfeccionament actiu

3.- Règim de perfeccionament passiu

4.- transformació sota control duaner

5.- importació temporal

6.- Trànsitcomunitari



1.- DIPOSITS DUANERS

Es el lloc reconegut per les autoritats duaneres i sotmès al seu control, on es poden emmagatzemar mercaderies en les condicions establertes.

La figura del dipòsit duaner és interessant sobretot per a les empreses dedicades al comerç exterior que importen grans quantitats de mercaderies subjectes a controls para-duaners, a mesures de política comercial oqualsevol altra regulació comercial i necessiten un espai per emmagatzemar sense haver de dependre de les zones franques o dipòsits francs, triant per tant, on volen o on les interessa tenir el magatzem.

Les mercaderies que es poden emmagatzemar en els dipòsits duaners son de 2 tipus diferents:

– Mercaderies no comunitàries: sense que es trobin sotmeses a drets d'importació ni amesures de política comercial.

– Mercaderies comunitàries: per les que la normativa comunitària disposi, com a conseqüència de la seva introducció dins del dipòsit duaner, beneficis relacionats amb l'exportació de mercaderies.

La diferència dels tipus de dipòsits duaners es fan en funció de la propietat i gestió del dipòsit, de manera que es distingeixen 2 tipus:

– Dipòsitspúblics: son de titularitat pública i poden ser utilitzats per qualsevol persona per dipositar mercaderies.

– Dipòsits privats: autoritzats per l'autoritat duanera, de titularitat privada i que només poden ser utilitzats per determinades persones.











Els elements personals que intervenen en el dipòsit duaner, a més de l'autoritat duanera que els autoritza, son:



|NOM...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economics
  • Economics
  • Economics
  • Economics
  • economics
  • Economics
  • Matemàtiques De Les Operacions Financeres I
  • Règims polítics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS