Reglament bàsic Voley

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2013
Reglament bàsic de voleibol
Introducció
El voleibol és un esport d’equip que consisteix en fer passar la pilota al camp contrari per damunt d’una xarxa col·locada al mig de la pista. En unprincipi es passa mitjançant les mans, però el reglament permet fer-ho amb qualsevol part del cos mentre no es retingui.
L’objectiu és aconseguir que la pilota caigui o toqui el terra del camp contrari,anotant punt i guanyar almenys 3 dels 5 sets del partit.
Reglament bàsic
El terreny de joc
Normalment fa 18 metres de llargada i 9 d’amplada i es divideix en dos camps de 9x9 metres. Aquests camps elssepara una xarxa que fa 2’43 metres per els homes i 2’24 metres per les dones. A més a més hi ha una línia paral·lela a la xarxa a 3 metres de distància d’aquesta, s’anomena la línia d’atac.Els equips
En el voleibol es juga amb un màxim de 12 jugadors, 6 que juguen i un màxim de 6 més a la banqueta.
La pilota
La pilota reglamentària ha de ser esfèrica,de cuir o sintètica amb una circumferència d’entre 65 i 67 cm, un pes de 260 a 280 grams i una pressió interior de 0,3 a 0,325 kg/cm2.
Les parts del joc
Els partits es juguen al millor de 5 sets icada set es guanya amb 25 punts si es té avantatge de 2 punts, si no, es continua fins que hi hagi aquesta diferència, l’últim set s’anomena tie break i a diferència dels altres, aquest es guanya ambnomés 15 punts.
Les posicions dels jugadors
La pista es divideix en sis posicions numerades, la numero 1 se situa al fons a la dreta (respecte la xarxa) i és la més allunyada, aquesta és la posició desac. La posició 2 es troba davant la 1 a la línia d’atac, la 3 es troba al davant i al centre i al seu costat esquerre es troba la 4, darrere es troba la 5 i enrere al centre es troba la 6.
Cadajugador té una funció especial en relació a la seva posició:
-Defensors: són aquells que reben la pilota de l’altre camp, són les posicions 5,6 i 1 (l’1 també es el que saca).
-Col·locador: és aquell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • REGLAMENTO BASICO DE VOLEY
  • Reglamento voley
  • reglamento de voley
  • Reglamento de voley
  • Reglamento de voley
  • Voley basic
  • Trabajo Sobre Reglamento De Voley
  • Resumen del reglamento de voley

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS