RELACIONES I COMPORTAMENTS

Páginas: 17 (4054 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015
Estudi
dels personatges de
“El cafè de la marina”






















Índex
1. Personalitat dels personatges
1.1. Transfons
1.2. Característiques emocionals, metes i motivacions

2. Relacions i comportaments
2.1. Reaccions en situacions clau
2.2. Relacions entre personatges
2.3. Quotidianitat

3. Societat
3.1. Situació social
3.2. Rumors
3.3. Estereotips i prejudicis
3.4. RelacióPersonalitat-Societat

















1. PERSONALITAT DELS PERSONATGES
El cafè de la marina consta d'un total de 19 personatges; dels quals cal destacar els membres del triangle amorós així com el Libori, la Rufina, la Salvadora, el Baldiri, el Luard, Rafel i la Caterina.
Sent aquest els personatges amb més rerefons o importància en la trama. Ja que la resta serveix més com ambientació. Cal destacar l'úsd'arquetips per la construcció d'aquests personatges, ja que cap sofreix realment un desenvolupament psicològic, sinó que tendeixen a mostrar el seu veritable caràcter, el que no és un autèntic canvi.
Doncs els principals punts que caldria destacar dins la personalitat dels integrants de l'obra ve molt condicionada pel rerefons, la seva història, com han arribat on són, així com les sevestragèdies i alegries... Les seves característiques emotives: si són sensibles, durs, savis... Així com els seus desitjos i valors allò que els fa moure's cada dia i els ajuda a seguir malgrat les seves condicions.

Libori:
És un vell pescador i cafeter, el qual dirigeix el cafè de la marina. Va perdre la seva dona el que l'obliga a tirar endavant el cafè amb l' ajuda de les seves dues filles, les qualsha de criar ell sol. Ha viscut tota la seva vida al poble i en la pobresa. El que, com veure durant tota l'obra, marca la seva tendència al conformisme i cert materialisme, així com la necessitat de protegir la reputació familiar. Ja que, al viure en un lloc tan petit, els rumors s'escapen fàcilment, el que l'obliga a fer avortar la Caterina.
En l'àmbit de metes, motivacions i necessitats; podemveure clarament que el Libori vol netejar la mala reputació de la Caterina així com aconseguir que les dues filles es casin. Ell no desitja ser ric ni la llibertat. Els seus valors són enfocats més a ser pragmàtic tot i que això no suposa "la felicita" considerant més important l'opinió social, poder menjar... I certa misogínia com que la bona dona ha de cuidar del marit, fer-lo feliç així com alseu pare.
Com he comentat ja prèviament el Libori tendeix a una actitud conformista i amb tendència al materialisme que s'expressa clarament amb el seu "El cafè és el cafè" o amb l'acord de matrimoni de la Caterina, el que fa que sempre que agafi la solució que li sembla més adient com que la felicita ve més assegurada pels diners, el casament. Buscant sempre el que ell considera positiu per lesseves filles
Caterina:
Caterina és una dona de 26 anys, filla de Libori. La qual té un romanç amb un home que fuig cap a França. Fruit d'aquesta aventura es queda embarassada la qual cosa fa que el seu pare l'obligui a avortar. Això marcarà molt la Caterina així com ser víctima dels rumors i xafarderies. Treballa quotidianament al cafè on ha de suportar tota mena de persones, burles ixafarderies, com per exemple la Rufina.
Deguts als fets que la marquen, la Caterina desitja més que res fugir del poble, dels rumors, d'aquesta societat i viure la seva vida. Així com tenir un fill algú a qui estimar i poder criar. Però els seus valors no li permeten: ha de fer feliç al seu pare, és molt treballadora i ha de ser un suport per la seva família. És molt conscient de la seva situació, l'acceptaplenament tot i que el fons desitjaria deixar-ho tot, ja que al ser tan sensible això li repercuteix molt negativament; tant els rumors, com els insults...
Per això tendeix sempre a no il·lusionar-se, a acceptar la conformitat del seu pare i a treballar a casar-se amb l'home ric o a viure sola si no li arriba un bon home que és quasi amb ella. Tot i cercar sempre aquesta oportunitat de fugir....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • relaciones industriales unidad i
  • Relación Bloque I 1
  • Relaciones Entre Objetos Programacion I
  • Resumen I jornada de Relacionadores Industriales
  • Laboratorio Fisica I Relaciones lineales
  • Introducción a la crimonologia i relación con el derecho penal
  • relaciones sexuales a temprana edad, capitulo I
  • Sociología de las Relaciones Internacionales. Marcel Merlé. Parte I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS