Religion i sociologia

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 2 de enero de 2012
SOCIOLOGIA
14/12/11
EL FET RELIGIÓS
Que és la religió?
Sistema de creences i pràctiques culturals i rituals relatives a a allò que un individu o grup considera com a sagrat o propi d’allòtranscendents.
La religió es un universal cultural: les creences i pràctiques religioses existeixen en totes les cultures. Aquesta religió ha ajudat a les societats anteriors a explicar allò que no podienempíricament.
Socialització la religió ha actuat com una estructura d’acollida. El bateig era el inici en la societat i l’acolliment per l’altre part de la comunitat. Aprenentatge de determinatsvalors, símbols, rituals...
Modernitat: Crisi (canvi) de les institucions tradicionals i en la religió com a canal de transmissió de valors i marcs culturals comuns.
Sociologia del fet religiós.Estudi de les religions des del punt de vista de la seva naturalesa organitzativa, social i humana. Quines creences, valors, organització formal i informal, auge i declivi etc. La religió com ainstitució social. Quin paper te en la societat?
Estudi de les afirmacions (creences), dels rituals (obligacions) i l’experiència religiosa (sentiment cap a la religió).
Cal diferenciar entre una secta, unmoviment religiós, confessió o església.
* L’església seria un moviment organitzat, jerarquitzat i creat per creients. Representa una institució d’ensenyament de ritus i creences. Molt vinculadaa l’organització estatal i amb el procés de secularització (separació estat i religió) es crea les confessions.
* Confessions son esglésies que han deixat d’estar lligats a l’estat.
* Sectaseria una comunitat de creença minoritària que implica una separació dels membres de l’activitat amb la societat. És desenvolupa al marge de una església o confessions institucionalitzades.PROBLEMES I APROXIMACIONS ACTUALS DE LA SOCIO DE LA RELIGIÓ:
* Desconfessionalització i secularització
* Analfabetisme religiós
* Gestió de les societats plurals: pluralisme religiós
*...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • religión en la sociología
  • Sociologia de la religion
  • sociología y religión
  • sociología y religion
  • La Religion Sociologia
  • Sociologia y religion
  • Religión Y Sociología
  • Sociologia y religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS