Religion y astrologia

Páginas: 7 (1747 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2011
1.localitza en uns mapes muts el espais geografics esmentats a la novel-la(ciutats,pobles,ruis,illes…)
Esta pregunta no se acerla
2.Cerca a l’enciclopèdia información sobre l’illa de Malta. Perquè apareix aquesta illa a la novel•la? Què és una ordre militar?
La República de Malta es un país insular densament poblat format per un arxipèlag situat al centre del Mediterrani, al sud d'Itàlia, al'est de Tunísia i al nord de Líbia. Degut a la seva situació estratègica, ha estat governat i disputat per diverses potències al llarg dels segles. Des de 1964 és independent i el 2004 es va adherir a la Unió Europea.
El 1530, el Rei Carles I d'Espanya va deixar les illes en arrendament continu a l'Orde de Sant, en aquest llavors coneguts com l'Ordre de Sant Joan de Jerusalem, ja que Solimà elMagnífic els havia expulsat de Rodes el 1522. Es va establir el lliurament d'un falcó com a pagament de la renda anual. L'Orde de Sant (ara coneguts com l'Ordre de Malta) gràcies a la intervenció del papa Climent VII, a més de Malta van obtenir Trípoli a condició de romandre neutrals en els conflictes entre nacions cristianes. L'Orde de Sant declarar l'italià la llengua oficial de Malta, afavorintla immigració a l'illa de colònies de sicilians i napolitans per enfortir el caràcter cristià de Malta.
El Setge de Malta va començar el 18 de maig de 1565. Els cavallers de l'Orde de Malta, comandats pel gran mestre Jean Parisot de la Valette, es van enfrontar a més de 160 galeres i 30.000 soldats otomans. Com en aquella època els musulmans dominaven el nord d'Àfrica, la caiguda de Malta haguéspermès l'accés turc al control estratègic del Mediterrani occidental, així com protegir els seus vaixells mercants. L'Ordre va aconseguir defensar l'illa en gran mesura gràcies a l'ajuda de l'exèrcit espanyol.
Al fracàs turc es va afegir, sis anys després, la derrota de la Batalla de Lepant davant la Lliga Santa, formada per Espanya, Venècia, Gènova i la Santa Seu, la qual cosa va suposar laneutralització del seu projecte d'expansió mediterrània.
Per protegir la illa de futurs desembarcaments, es va construir una ciutat fortificada a la península de la muntanya Sceberras, batejada La Valletta, en honor al gran mestre Jean Parisot de la Valette.
El 1798, però, Napoleó Bonaparte, va ocupar Malta i va obligar els Cavallers a abandonar-la.
Per la seva banda, el 1800 els anglesos vanconquerir l'arxipèlag.
Apareix en la novel•la perque:
Deian que havia un vi que si ho prenies et guaria malalties i Merc volia anar de viatge per curar la seva nòvia Beatriu Claver que era cega perquè pogués veure una altra vegada.

3.Xàtiva era una de les ciutats valencianes més importants del segle XVIII. ¿Què diuen d’aquesta ciutat a la novel•la?¿Quina relació en té amb la Guerra de Successió?A la novel xativa és una ciutat molt important on tanquen a les masmorres a Bonifaci Almansa per matar els seus pares quan va sortir volia matar el general Basset que es trobava refugiat allà amb Rafael Rodriguez i al final de la novel mor perquè Cristofer Roca li llança l'os que havia robat del cofre dels jesuïtes.
La relacio crec que es esta:Durant la Guerra de Successió Espanyola, Xàtiva vaprendre partit per l'arxiduc Carles, i va patir el setge de les tropes borbòniques, després va ser incendiada, i les dones i nens que es trobaven a l'Església de Sant Francesc van ser massacrats. El nom de la ciutat es va canviar pel de San Felipe o Colònia Nou de Sant Felip.
El 1811 les Corts de Cadis restituir el nom anterior de la ciutat, 3 4 Xàtiva. Va arribar a ser capital d'una provínciapròpia (la província de Xàtiva) de 1822 a 1823, gràcies a la perseverança i treball d'un dels seus fills il • lustres: Joaquim Lorenzo Villanueva, que també va col.laborar en recuperar, el 28 de setembre de 1820, el nom de Játiva per a la població. El 1833, la nova divisió provincial la va incloure a la província de València. (wikipedia)
4.Fes una llista dels personatges que apareixen a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La ASTROLOGIA
  • Astrologia
  • astrología
  • La astrologia
  • Astrologia
  • Astrología
  • Astrologia
  • Astrologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS