Respostes biologiques de les plantes contra el canvi climàtic

Páginas: 2 (462 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2012
TREBALL INDIVIDUAL PBL T06

RESPOSTES BIOLOGIQUES DE LES PLANTES CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

El problema que es planteja en aquest treball consisteix en analitzar i estudiar a fons els processosbiològics de les plantes, com són la fotosíntesis, la respiració y la fotorespiració, per poder arribar a una possible solució al canvi climàtic.
Per poder afrontar el treball ens vam dividir en dossubgrups, un que es va dedicar a estudiar la fisiologia vegetal, ja que els nostres coneixements sobre la matèria no eren suficients i l’altre que es va dedicar a investigar sobre possibles solucions,tant aquelles que ja s’estan posant en pràctica com aquelles que només existeixen en teoria. A part d’aquests dos temes principals també vam estudiar l’efecte econòmic que té el canvi climàtic en laeconomia i vam fer una petita enquesta per veure com la societat veu el problema de l’escalfament global.

Desprès de realitzar tot aquest procés d’estudi individual y col·lectiu podem arribar a lessegüents conclusions respecte a la problemàtica que es presenta:

Les plantes tenen un paper primordial en el manteniment dels ecosistemes, per tant coneixent les seves respostes biològiques, enteoria, podríem trobar una solució al canvi climàtic. En l’actualitat el canvi climàtic consisteix bàsicament en un augment en la concentració de CO2 en l’atmosfera i un augment de la temperatura, el quees coneix com a escalfament global. En un principi, l’augment de la concentració de CO2 afavoreix el procés fotosintètic però la exposició constant de CO2 provocaria una aclimatació de lafotosíntesis, es a dir, que un augment continu del CO2 no permetria la màxima expressió del potencial fotosintètic de les plantes. Per altra banda amb un augment de la temperatura ambiental la fotosíntesis esredueix ràpidament i la respiració i la fotorespiració augmenten a gran velocitat, fins a arribar a un punt en què tot el CO2 és alliberat de nou.

Per tant en aquest treball en proposat diverses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL CANVI CLIMATIC
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • el canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS