Ressenya antropolegs sense cultura

Páginas: 4 (845 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
Antropòlegs sense cultura?
Fitxa tècnica: Quaderns de l’Institut Català d’Antropologia, 2003 , num: 19 . Josep Martí
Josep Martí es un antropòleg que es va doctorar a la universitat de Marburgl’any 1985 i actualment desenvolupa treball d’investigació en la Institució Milà i Fontanals del CSIS (Barcelona). Els seus principals temes de investigació es basen en la etnicitat, las creences iantropologia de la musica.
Aquest text va ser escrit l’any 2003 e inclòs dins el numero 19 de la revista Quaderns de l'Institut Català d'Antropologia . Que es una revista anual que publicamonografies sobre temes antropològics com la recerca etnogràfica i debats socials contemporanis.

L’autor Josep Martí en aquest text ens parla sobre el concepte de la paraula ‘’cultura’’ en el contexthistòric actual, a l’hora l’autor es fa diverses preguntes com la paraula ‘’cultura’’ a de desaparèixer? O realment es correcte emprar el terme ‘’cultura’’? tots aquest dubtes els anirà resolvent amb l’ajutde quatre punts principals i rebatin idees de altres autors com Huntington o Joel S. Kahn.
Josep Martí ens fa veure que la paraula cultura ens molts casos ens porta a contradiccions absurdes ka que laparaula s’utilitza de forma inadequada ja sigui per us del poble o amb intencions polítiques o econòmiques. La idea de Josep Martí de el mot ‘’ cultura`` fa que ell trobi quatre punt principals queson la causa d’aquest mal ús de la paraula.
El primer problema que troba Josep Martí es que la cultura fàcilment es confon amb una cultura associada amb un conjunt de persones, es a dir, unasocietat. Però l’autor no esta d’acord en aquesta afirmació generalitzada de societat i cultura i diu ‘’ Esta clar que en el nostre mon actual tota societat genera fets específics però no es veritat que lacultura d’aquesta societat es limiti a aquest fets culturals específics.’’ Quaderns de l’Institut Català d’Antropologia, 2003 , num: 19 pag 40 Josep Martí.
El següent entrebanc que ens mostra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Senso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS