Ressenya Emili Teixidor- La lectura i la vida

Páginas: 4 (953 palabras) Publicado: 10 de abril de 2014
La lectura i la vida és un llibre d'Emili Teixidor publicat per l'editorial La Butxaca, encara que la primera edició d'esta obra va ser publicada l'any 2007 per l'editorial Columna.
La lectura i lavida és un compendi de reflexions sobre la importància de la lectura en la vida de les persones i el seu desenvolupament intel·lectual. L'autor proporciona una sèrie d'estratègies i propostes per aajudar pares i educadors a contagiar el plaer de llegir als nostres xiquets i adolescents.
El llibre esta estructurat en deu capítols en els quals l'autor realitza reflexions i exposa estratègiessobre aspectes relacionats amb la lectura i l'educació. A més, inclou al principi una breu presentació en què realitza una reflexió que ens introduïx al tema que tractarà al llarg de l'obra. I al finalinclou "La biblioteca ideal" en la que anomena 70 textos literaris triats per cent crítics convocats per la fundació Germà Sánchez Ruipérez a Madrid.
Al primer capítol l’autor ens oferix una sèried’estratègies als mestres per a que els nostres alumnes lligen per plaer, entre els quals destaque; predicar amb el exemple, ampliar les possibilitats que hi ha per llegir aprofitant els espais i mostrarindiferència fingida per alguns llibres de forma que intriguen als alumnes.
En el segon capítol Emili Teixidor escriu diverses notes relacionades amb la lectura. Com n’hi han moltes cal destacar unaque m’ha cridat l’atenció en la qual l’autor ens fa reflexionar: “Si els mestres no llegeixen, ¿com podran contagiar el gust per la lectura, fins i tot als més petits?” Crec que està mostrant-nos laclau de la falta d’interès en la lectura en els xiquets, entre altres raons.
Al tercer capítol l’autor fa una reflexió sobre si la literatura juvenil és un gènere per a adolescents, ja que aquestaliteratura és un fenomen recent. L’autor establix que encara que una literatura per a joves ha d’agradar sobretot als joves, aquesta no es l’única que puguen llegir.
El capítol quatre tracta sobre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Lectura i La Vida Emili Teixidor
  • La lectura i la vida
  • ressenya de llengua i dialecte
  • Ressenya Mel I Fel
  • Emilio Teixidor
  • LECTURA I
  • Lectura I
  • Ressenya del llibre: Això és (i no és) Allò.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS