Ressenya Mel I Fel

Páginas: 3 (709 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
Ressenya

“La mel i la fel” és un llibre del qual l´autor és Carme Miquel, que va náixer a la Nucia el 1944. Carme ha compartit l´escriptura amb la seua professió demestra, i ha publicat escrits didáctics i divulgatius. A partir del 1994, Carme assolí un gran éxit amb la seua narració juvenil: “Uns papers en una capsa”. En el 1997 comença un nou camí de creació.L´autora obtingué el Premi Samarua de l´Associació de Bibliotecaris del País Valenciá i el premi Ciutat d´Alzira del 1998.

Per continuar, la finalitat de l’obra que és narrar uns fets que van ocòrreren el segle XIX i descriure la vida que tenien les persones en aquesta època.

A més d’aixó, el tema és la lluita per els costums de les persones d’aquestos pobles que apareixen en la novel.la,perquè en el llibre els diferents protagonistes s’enfronten a aventures noves, a persones desconegudes que canvien un poc els costums del poble i alguns pensaments, ja que, en la història apareixenpersones que són capaços de subornar, manipular i de més coses; A part d’això, els principals personatges lluitaran per les diferents causes que apareixen en la lectura.

A continuació, l’argument. Enstrobem a Benisaina i a Caselles, dos pobles completament diferents però, que tenen molt a vorer.
A Benisaina el rector es nou i al principi s’enamora de Maria, que té els ulls de color mel. Uns anysdesprés tot canvia, perqué ella fa la seua vida amb Vicent i els seus fills i amics. El rector té rancor i després de uns successos que van ocòrrer intenta tirar-les del poble sense èxit.
ACaselles, Adolf busca una xica per anar al casament del seu cosí Lluís. Uns anys després fa la seua vida amb un altra dona però finalment mor tota la família. Al cap dels anys, Pere que era el fill i l’únicque havia heretat les terres de son pare torna a Caselles però el seu tio Lluís li ho va furtar tot. Pere se’n va a Benisaina i coneix a Gràcia la filla de Maria. Allí les dues històries es fan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I fel
  • ressenya de llengua i dialecte
  • Ressenya del llibre: Això és (i no és) Allò.
  • Ressenya Emili Teixidor- La lectura i la vida
  • I Fel Cito Yanaqu
  • felo
  • Ressenya de treballs i dies
  • Fela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS