Resum del documental "Del baloncesto a los cometas"

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
Del baloncesto a los cometas
Fa milers d’anys que els matemàtics centren la seva atenció en estudiar els cercles, les el·lipses, les paràboles i les hipèrboles. Tots aquestes corbes s’anomenencòniques i estan molt més a prop de nosaltres del que ens pensem (quan bevem aigua d’un got, la llum que projecta una làmpada a la paret...).
El descobriment de les còniques va ser aproximadament al s.IVa.c. i està relacionat amb els rellotges solars.Apol·loni de Perga va ser el descobridor i ho va fer seccionant un con.

L’astrònom Johannes Kepler va estudiar les el·lipses al s. XVII i va arribara la conclusió de que el planeta Mart no girava al voltant del sol formant un cercle sinó una el·lipse. A més, va indicar que el sol estava situat en un dels focus de l’elipse, que són dos punts quela suma de les distàncies des de qualsevol punt de la el·lipse als dos focus és constant.
Galileo va ser el descobridor de la paràbola a principis del s. XVII, que va dir que qualsevol projectil quees llenci a l’aire forma una paràbola. Tot i així, va ser Isaac Newton el matemàtic que va descobrir les equacions que regeixen aquests moviments. Les antenes de l’astronomia, les que ens permetenparlar per telèfon o veure la televisió estan íntimament relacionades amb aquesta cònica (per això s’anomenen parabòliques).
Aquesta corba té la propietat de que els rajos reboten a la part interior dela superfície de la paràbola, tots ells es reflecteixen en el focus com els radiotelescopis i les antenes de comunicació.

Apol·loni de Perga va descobrir la hipèrbola, que és una corba oberta ambdues branques té aquesta propietat: si es resta la distància entre els focus i qualsevol punt de la hipèrbola, el resultat sempre és constant.
Aquestes corbes han contribuït de manera notable alprogrés de la humanitat. Sense el seu coneixement l’ésser humà no hagués pogut anar a la lluna, ni hagués enviat naus a l’espai ni explicar el moviment dels planetes del Sistema Solar.
Hi ha una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen documental
  • Resumen documental
  • RESUMEN DEL DOCUMENTAL
  • El vuelo de una cometa
  • Resumen Libro Cometas en el cielo
  • resumen el vuelo de una cometa
  • Resumen Cometas En El Cielo
  • resumen cometas en el cielo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS