Resum filosofia: Les branques de la filosofia, els limits del coneixement i el procés d'hominització

Páginas: 4 (801 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
FILOSOFIA – unitat 1, 2 i 6
QUÈ ÉS LA FILOSOFIA? És explorar el coneixement humà per treure’n conclusions pròpies, ja que el fonamental no és saber la veritat, sinó evolucionar sobre el pensamentde les primeres civilitzacions, i això només s’aconseguirà posant en dubte totes les realitats que donem per certes.
CARACTERÍSTIQUES DE LES PREGUNTES FILOSÒFIQUES:
-Són preguntes fonamentals, quevan a l’arrel d’una qüestió (com hem de viure?)
-Són preguntes que han interessat a tothom, en tot lloc i en tot temps. Són preguntes generals, preguntes sobre els pressupostos i els conceptes bàsicsde la ciència; preguntes sobre les normes que ens han de guiar... (quin és el centre de l’univers?)
-NO són preguntes científiques, però la majoria requereixen coneixements científics.
LES BRANQUESDE LA FILOSOFIA:
METAFÍSICA: és la branca de la filosofia que s’ocupa de les propietats de tot allò que és o que existeix. Les preguntes metafísiques són preguntes fonamentals sobre la matèria, lavida, la ment (realitat) i la seva ordenació.
“L’evolució humana no és un procés casual?”
ANTROPOLOGIA: és la branca de la filosofia on s’estudia l’individu com un tot, que ens permet conèixerl’home en l’àmbit social i cultural al qual pertany i veure’l com a producte d’aquestes. Sol estar enllaçada amb aspectes metafísics, epistemològics i ètics.
“Els animals tenen ànima com els humans?”EPISTEMOLOGIA: és la branca de la filosofia que es centra en l’estudi de les possibilitats del coneixement i del saber (classes de coneixements i els seus límits).
“No podem parlar d’ànima perquè aquestano és visible?”
ÈTICA: és la branca de la filosofia que estudia els nostres codis morals (els valors que guien la vida de les persones) i la seva fonamentació, la seva validesa, la sevauniversalitat...
”Són més importants els resultats que les intencions?”
LÒGICA: és la branca de la filosofia que avalua els raonaments expressats lingüísticament segons la seva estructura i forma, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofia i
  • Filosofía I
  • Filosofia I
  • FILOSOFIA I
  • Filosofia I
  • Filosofia I
  • Resumen Filosofia
  • resumen filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS