Resum Islam a la Península Iberica

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2015
L’ISLAM A LA PENÍNSULA IBÈRICA

Els musulmans van travessar l’estret de Gibraltar l’any 711 i començaren la conquesta del regne visigòtic. El regne visigot es trobava afeblit a causa de lluitesinternes. Bona part de la població hispanovisigoda no va oferir resistència i van pactar amb els conqueridors per conservar les terres i el poder.
L’Emirat dependent de Damasc
Durant aquesta etapa,Al-Andalus es va convertir en una província o emirat dependent de Damasc. Depenia d’ella tant política com religiosament i estava governada per un valí.

L’Emirat independent
En aquesta època elscalifes Omeies de Damasc van ser derrotats pels abbàssides de Bagdad. L’últim membre de la família Omeia, Abd al-Rahman I, es va establir a Al-Andalus i va trencar els vincles polítics amb el califat deBagdad i es proclamà emir independent. Es va trencar la unitat política però s’acceptava l’autoritat religiosa del califa

El califat de Còrdova
Aquest va ser el període de màxim esplendor iestabilitat d’ Al-Andalus. Es va produir una gran expansió econòmica, amb un comerç marítim molt actiu i es va frenar els intents d’expansió dels regnes cristians.
L’emir Abd-al-Rahman III, degut aaquesta prosperitat i estabilitat, es va sentir prou fort com per fer-se independent religiosament i es va proclamar califa dels creients d’ Al-Andalus.

Els regnes Taifes
A partir de l’any 1008 launitat del califat es va començar a desintegrar. L’aristocràcia i l’exèrcit lluitaven per escapar-se del control dels califes i convertir-se en la màxima autoritat als seus territoris.
L’ Al-Andalus esva acabar fragmentant en més de 25 regnes, les taifes, una mena de ciutats Estat. Les taifes tingueren una època de gran prosperitat econòmica, però van ser incapaces de frenar l’avanç dels exèrcitscristians. Al segle XIII els cristians van conquerir gairebé totes les terres d’Al-Andalus.

El regne Nassarita de Granada
La taifa de Granada va ser l’única que va sobreviure a l’avanç dels regnes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Invasión musulmana de la península ibérica y difusión de islam
  • peninsula iberica
  • Península Ibérica
  • peninsula Iberica
  • Peninsula iberica
  • Mapas Sobre Peninsula Ibérica
  • Derecho peninsula iberica
  • los pueblos indoeupeos de la peninsula iberica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS