RESUM JARDÍ VORA AL MAR

Páginas: 16 (3856 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
RESUMEN DE LA NARRACION JARDÍ VORA EL MAR

Tema i subtemes
El tema general entorn que gira tota la història és la vida de la família i del seu jardiner, durant els sis anys que es descriuen al llibre.
També hi hauria alguns subtemes, com ara l'amor, l'enveja, la xafarderia, la diversió, la pena per la pèrdua d'un ésser estimat, l'amistat, la soledat...

Argument
Aquest llibre explica lahistòria de la familia Bohigues, que passen els estius a una casa d'estiueig de la costa. La Rosamaria i el Francesc (amos de la casa) passaven els estius amb uns amics, l'Eulàlia i el Sebastià (que festejarà amb la Miranda, una de les cambreres de la casa). La Rosamaria es queda embarassada, però perd el fill. Un tal senyor Bellom compra el terreny veí a la casa i s'en construeix una, iposteriorment va a passar-hi també els estius. Un dia, els pares de l'Eugeni (un antic nòvio, amic i veí de la Rosamaria), la van a verure perquè no saben res del seu fill des de fa molt de temps, però no arriben a parlar amb ella i se'n van. Al final, resulta que la Maribel (una filla del Bellom, que s'instal·la a viure amb ell) es casa amb l'Eugeni, que acaba morint a la platja. L'hivern següent, laRosamaria casi no surt de casa, a causa de la mort de l'Eugeni, i decideixen vendre la casa d'estiueig per no haver-hi de tornar. El Bellom s'acaba casant amb la Miranda.
Estructura
Aquest llibre té una estructura lineal, ja que no fa bots al temps, segueix un ordre lògic. El llibre està dividit en els sis anys (cada un a un capítol diferent) que explica el jardiner, i consta d'un plantejament(el primer capítol, on es presenten tots els personatges i s'explica qui són, i es situa l'acció, el poble, la casa...) d'un desenvolupament (del segon al cinquè capítol o any, on ocorren totes les accions. Poc a poc es va desenvolupant tota la història) i un desenllaç (el darrer capítol o any, on les històries poc a poc es van tancant, encara que se n'obrin també d'altres)

Durant el llibre hiha moments en que els personatges expliquen els seus records, però sense trencar la cronologia de la història, ja que els personatges, mentrestant, van fent comentaris i l'acció continua. En podem trobar un bon exemple a les pàgines 24-27.
El final del llibre és obert, ja que la història no s'acaba allà, continua per moltes bandes. Pel que fa al jardiner, sembla que la seva vida comenci unasegona etapa, molt diferent a la viscuda fins ara. I pel que fa als altres personatges, a tots els hi ha canviat molt la vida aquests sis anys, i a partir d'ara viuran altres històries a altres llocs. El senyor Bellom s'ha casat amb la Miranda i a partir d'ara viatjarà molt més a Brasil; els senyorets venen la casa del mar i van a viure a Barcelona (símbol bastant important, ja que la casa d'estiueig,i les coses que hi han passat, és la base de tota la història d'aquests sis anys). L'Eulàlia s'està fent una important pintora i cada vegada va agafant més protagonisme. Comença a ser coneguda mundialment per les seves pintures, sort molt diferent a la del Feliu, que al final del llibre ja no pinta.
En conseqüència de tots aquests fets, crec que el final del llibre és obert, ja que deixa lahistòria tancada pel que fa a les diferents històries començades al principi del llibre, però totalment oberta pel que fa la vida dels personatges, que a partir d'ara en viuran una de molt diferent.

Punt de vista narratiu
El llibre està explicat en primera persona narrativa. El narrador és el protagonista de la història, és al voltant de qui s'escriu la història: el jardiner de la casad'estiueig. No és un narrador omniscient, ja que no sap què pensen, què volen, què senten...els altres personatges, ell tan sols n'és un més. Podem trobar exemples de la primera persona narrativa durant tot el llibre, però en puc citar un on es vegi clar: pàg. 98 (...Ningú no deia res. Ningú no en sabia res. Feien la vida de sempre, però anaven menys al mar.../ En Toni feia olor de vi, i sempre estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jardí vora el mar
  • jardi vora el mar
  • Jardí vora el mar
  • Jardí vora el mar
  • jardi vora el mar
  • Jardí vora el mar- mercè rodoreda
  • Vora la mar
  • Vora la mar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS