RESUM SEGONA I TERCERA PART ANTÍGONA

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2015

RESUM SEGONA I TERCERA PART



Emuolp, el desgraciat geperut, porta a Tirèsies, un endeví cec, fins al cos de Polinices, que a les afores de la ciutat és custodiat per les guardes reials.Emuolp vol que convenci a Antígona de què aquesta no enterri al seu germà. Tirèsias tot i creure en els ideals d'Antígona d'haver d'enterrar-lo li diu a Emuolp que no ha de desobeir a Creont. Alvoltant també hi són Ismene, Antígona i Euriganeia, Tirèsies avisa a la noia de la llei de Creont i del que li passarà. Antígona obstinada, considera que si hagués guanyat Polinices, la gent l'honorariatant o més.
Antígona no té por a la mort, i Tirèsies no la convenç Ismene tot i estar decidida a acompanyar la seva germana, acaba defallint i decidint-se a tomar. Antígona mana que se'n vagintot però Eumolp decideix acompanyar-la en gratificació a la seva bondat cap a ell.
Creont i els seus consellers son parlant sobre la reconstrucció de Tebes tot i això el rei decideix honorar elsmorts, el lúcid conseller sap que Creont no governarà molt de temps i no sap que ocorrerà després. Euridicie, la dona del rei, entra a la sala, té por als deus i les desgràcies, mentre Creont li diude casar el seu fill amb Antígona.
Apareixent Tirèsies li diu que si no enterra Polinices els deus castigaren Tebes però Creont no s'ho creu i l'ignora. A tot això entra un missatger anunciant-hique han trobat Antígona i Eumolp enterrant el cos de Polinices i que el poble els porta a palau.
Antígona confessa i diu que accepta qualsevol càstig cosa que estranya a Creont que es pregunta elperquè de l'acció d'Antígona. Ismene que vol anar amb Antígona és refusada per aquesta i Creont no entén res, ja que fins i tot la volia casa amb el seu fill.
Creont demana el consell als seusconsellers, els quals li diuen que la llei és per a tots i no pot excloure a ningú. Antígona accepta la seva mort sabent-hi que ella és innocent i demanant que la maledicció dels deus acabi....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resum antigona part 1
  • Resumen tercera parte
  • Resum Crimen Y Castigo Segona Part
  • Preguntes Exemple Segona I Tercera Infància
  • Resumen tercera parte
  • Resum segona part "El dimoni dels nombres"
  • Part Segona
  • Tercera Parte Del Popol-Vuh, Canto I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS