Resum violències, UOC

Páginas: 9 (2009 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014
INTRODUCCIÓ CONCEPTUAL A LA VIOLÈNCIA II
1.VIOLÈNCIA I CAPITALISME
1.1.Violència inherent al model econòmic i polític
tres tipus de violència: sub-jectiva, simbòlica i sistèmica.•La violència subjectiva –la que resulta més evident i que usualment ésl'única que es pren en compte– és la que encarnen subjectes que alterenl'ordre polític, social i familiar.•La violència simbòlica s'exerceix permitjà del llenguatge; és més difícild'advertir, però no per això menys efectiva que l'anterior.•Finalment, la violència sistèmica és la violència inherent al model econò-mic i polític. És el tipus menys perceptible, perquè construeix l'estat decoses que es considera normal.
"comunistes liberals" es presenten com els representantsde la responsabilitat social i de les causes ecològiques, al mateixtemps que gua-nyen milions de dòlars mitjançant els seus múltiples negocis. "Mentre que llui-ten contra la violència subjectiva, els comunistes liberals són els únics agentsde la violència estructural que crea les condicions per a les explosions de violència subjectiva". Per a Zizek, el nucli del problema està en el capitalisme, laseva violència sistèmica és la responsable d'un nou racisme i de lasegregacióque pateixen grups importants de persones.
1.2.La relació amb l'altre al món global
el mercat globalitzat canvia la relació del subjecteamb l'altre i s'elimina la separació entre els individus. la globalització, una acció humana es pot estendre pel món simultàniamentamb altres accions i arribar a qualsevol lloc del planeta i anul·lar la distància.
1.3.Aspectes de la globalitzacióaspectes de la globalització és el discurs hegemònic. Ens trobem amb un ideal d'època, es tracta de l'ideal del'homogeneïtzació dels subjectes, en el qual no es consent l'alumne disrup-tiu, l'hiperactiu, el toxicòman, el malalt mental, etc. i es generen processosd'exclusió i segregació mitjançant, podríem dir, "institucions especialitzades".Lluny de preguntar-se per la particularitat del subjecte,pel seu patiment o pelseu desig, la lògica discursiva tracta de donar exemple intentant convèncerd'un bon comportament. Els efectesgeneralment no estan mancats de violència o rebuig de manera bidireccional.
1.3.1.L'emergència del temor i de la inseguretat
Bauman (2010) assenyala al seu torn que està creixent la massa d'éssers hu-mans convertits en superflus pel triomf del capitalisme global, demanera ques'està a punt de superar la capacitat del planeta per a gestionar-los. Es produ-eixen refugiats en sèrie, i creix desorbitadament el nombre de persones apà-trides i sense sostre que "atempten" contra els drets dels ciutadans del PrimerMón). Es veuran criminalitzats i expulsats d'un lloc a un altre, jaque el retorn al seu lloc d'origen és impossible a causa de la gana i les guer-res. Sónllocs en els quals els estrangers que no tenen autorització per a re-sidir al nostre país, hi romanen privats de llibertat, a l'espera de ser expulsatsd'Espanya. Aquesta privació de llibertat s'exerceix com a mesura cautelar peròno és derivada de la comissió d'un delicte. Es tracta de llocs on es vulneren elsdrets fonamentals de les persones. Són institucions en les quals es criminalitza lespersones pel fet de ser immigrantsil·legals destinats sense temporalitat determinada a ser expulsats del país.
1.3.2.La caiguda de l'estat
Assistim progressivament a la caiguda d'aquestes garanties, ja que es perdenels drets, la protecció social, la remuneració justa, les condicions per a exercirla funció. Les polítiques neoliberals advoquen per la gestió dels conflictes, deles emocions, de la poblacióen general, però no deixa de ser una posició en-ganyosa, ja que el gestor no és l'estat sinó l'individu. Així, desapareix la insti-tució que dirigeix i ordena, se'n liqua la funció, i és el subjecte qui es troba ambtota la responsabilitat, suplint les mancances institucionals per a sostenir-se idonant-se de front amb el malestar, malestar dirigit contra ell mateix o contraels seus iguals de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen inic. emprenedora uoc
  • Resum I Comenari Text UOC
  • Resumen Pareja Y Violencia
  • Resumen Violencia Intrafamiliar
  • resumen de la violencia escolar
  • resumen de violencia domestica
  • Resumen Violencia Intrafamiliar
  • Resumen de los medios de comunicacion y violencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS