RESUMEN AGRICULTURA

Páginas: 4 (827 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
ELS ESPAIS DEL SECTOR PRIMARI

L'ESPAI RURAL:
L'espai rural és el territori no urbanitzat de la superficie terrestre. Tradicionalment ha estat, quasi en exclusiva, un espai agrari on s'exercienles activitats agrícoles, ramaderes i forestals.
No obstant això, desde la década del 1970, s'hi han introdït altres activitats, com les residencials, industrials, de serveis, recreatives ipaisatgisticoconservacionistes. Com a conseqüencia , l'espai rural s'ha tornat més heterogeni i complex.

1.FACTORS FÍSICS I ELEMENTS HUMANS

1.1 EL MEDI NATURAL
Els factors físics han perdut laimportància que van tenir en el passat a causa de avenços tècnics. Com el cultiu en hivernacles, els adobs químics o la selecció genètica.
A) El relleu posseeix una elevada altitud mitjana i pendentsabundants, que faciliten l'erosió i dificulten la mecanització.
B) El clima
C) Els sòls són de qualitat mediocre i pateixen problemes d'erosió que en redueixen la fertilitat.

1.2 L'ESTRUCTURA AGRÀRIAL'estructura agrària actual : Població escassa i envellida, un progressiu augment de les dimensions de les explotacions agràries , una major intensificació , i la incorporació dels avenços tecnològics.1.2.1 La població rural i les seves transformacions recents
A) La població ocupada en les activitats agràries és escassa(4,5% del 2007) i envellida (més del 50% tenia entre 40 i 64 anys). Hi hadiferencies territorials entre les baixes cifres de població agrària de Madrid i El Pais Basc, i els valors més alts d'Extremadura , Murcia ,Galícia, superiors al 8%
La causa principal d'aquestasituació ès l'èxode rural ,ocorregut entre 1960 i 1975. Va estar motivat per la mecanització de les tasques agràries i l'atracció exercida per la indúestria i els serveis urbans. Des de 1975, la crisieconómica va desaccelerar l'èxode rural.
B) Les tendències demogràfiques que s'apunten des de la dècada del 1990 són:
-Una certaa recuperació i el rejoveniment de les àrees rurals més dinàmiques....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de cambios de la agricultura
  • Resumen de la agricultura en la china
  • Resumen De La Agricultura y Ganadería
  • Agricultura Resumen
  • Esquema resumen de LA INVENCIÓN DE LA AGRICULTURA Y LAS SOCIEDADES ANTIGUAS
  • resumen de La Agricultura de la Zona Tórrida
  • Agricultura
  • Agricultura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS