Resumen derechos humanos

Páginas: 11 (2742 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2012
HISTÒRIA DELS DRETS HUMANS



AMNISTIA INTERNACIONAL


INICIS: LES PRIMERES LLEIS CIVILS


Amb l’aparició de l’escriptura les diferents civilitzacions del món comencen a deixar testimoni i emprentes dels seus diferents costums, religions,i es llavors tambè quan s’inicien a fer els primers esbozos de drets humans.
Un dels primers va ser el Codi Hammurabí , compost per articles ambnormes referents als tribunals, i disposicions sobre la família i el comerç.
Tambè s’encarregava de regular la Llei de Talión, establint el principi de proporcionalitat de la venjança, és a dir, la relació entre l'agressió i la resposta.

El Codi no distingeix entre dret civil i dret penal, simplement és una successió de lleis que enumeren els possibles casos i el que s'ha de fer enconseqüència. Si que distingeix entre homes lliures i esclaus, i segons la condició estableix la pena determinada.

Més endavant amb la cutura Grega arriva la democràcia on una de les premises princials era la dignitat humana i en ella la llibertat de l’home i el ciutadà.

No es considerava ciutadà pero a una part de la població : dones, estrangers i esclaus.
Ala esclaus s’els considerava necessaris pelmanteniment del sistema i aprofitaven la seva forçai; es tenia la mentalitat de que era una raça inferior, era inherent en ells la esclavitud i no es podia canviar la seva condició.











L'administració de la justícia serà també una de les grans preocupacions del món hel•lènic
El Codi de Dracó és la primera recopilació de lleis escrita de Grècia; disposava que només l'estattenia la potestat de castigar a les persones acusades de crims.
La existència de la filosofia a Grècia va suposar un punt d'inflexió entre les societats religioses; i un nou marc intel•lectual basat en la lògica i la raó.


Roma és un altre dels grans referents; va ser una gran organitzadora, i un dels àmbits en el qual es va manifestar de forma més poderosa aquesta capacitat organitzadora vaser en el desenvolupament d'un ampli cos de lleis: el Dret Romà. Aquest, va representar un avanç cabdal en la concepció de la justícia i va servir com a model per al desenvolupament del dret civil als països occidentals, especialment en l'Europa Continental.

Llei de les dotze taules: va ser la primera llei escrita romana. Fins llavors el dret a Roma havia tingut un caràcter sagrat: la sevaadministració estava reservada als sacerdots, els quals es basaven en rituals, sacrificis i visions, amb el que la justícia estava subjecta a totes les arbitrarietats.


Una de les grans aportacions a la construcció de l'ètica i la justícia és la del poble jueu . En l'Antic Testament, de forma especial a través dels seus profetes, es fan importants declaracions que exhorten a actuar amb justícia ia comportar-se de forma fraternal.
El text més difós de l'Antic Testament és Els Deu Manaments, considerat pel cristianisme com el germen de les modernes declaracions de drets humans.

L'aparició del cristianisme és un altre important fita històrica en el desenvolupament dels drets humans.

A principis del segle VII Mahoma comença a divulgar l'islam, la qual cosa suposa un procésd'humanització dels costums de les societats del Nord d'Àfrica. Va insistir en la igualtat dels éssers humans proclamada pel cristianisme .






Aquesta religió defensa principis progressistes (la igualtat entre humans, reivindicació d'un major respecte a la dona, etc.), mentre que per una altra banda, impulsarà l'expansionisme violent, la intolerància religiosa, la misogínia, l'homofòbia, il'esclavitud



L'Antic Testament fa varies referències a l'esclavitud. En passatges de caràcter bèl•lic, en diferents ocasions, els jueus són vençuts i cauen en l'esclavitud; en unes altres resulten victoriosos i esclavitzen als enemics derrotats. A aquests passatges cal afegir aquells en els quals apareix l'esclavitud com a pena per un delicte comès, o a causa dels deutes contrets, o els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de algunos derechos humanos
  • Derechos humanos resumen
  • resumen de los derechos humanos
  • Resumen Derechos humanos Uned
  • Resumen derechos humanos
  • DERECHOS HUMANOS RESUMIDOS.
  • El Resumen Los Derechos Humanos
  • Resumen Derechos Humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS