Resumen erici l'exercit del fexix

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 6 de junio de 2011
Resum: Èric i l’exèrcit del Fènix

El dia 24 de setembre, l’Èric Bertran, un noi de catorze anys, va enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant-li que etiquetés els seusproductes en català sota el nom de la seva pàgina web; l'Exèrcit del Fènix. Sis dies després, la nit del 30 de setembre, trenta agents de la brigada antiterrorista espanyola, vinguts expressament deMadrid, van irrompre a casa seva acusant-lo d’un delicte de terrorisme. Se li en van emportar totes les seves coses i els ordinadors de la casa per cercar proves del seu delicte, i li van dir quel’endemà tindria que anar a la Guàrdia Civil de Blanes.
Al dia següent després de sortir de l’institut l’Èric i l’Emili, l’advocat de la família es van presentar a la Guàrdia Civil de Blanes on els informenque supermercats DIA havia ficat una denuncia en contra de l’Èric per un correu electrònic amenaçant i que l’Èric tindria que anar a declarar davant l’Audiència Nacional de Espanya.
A partir d’aquellmoment el nom d’Èric va començar a sortir als diaris i la seva vida va canviar completament. Diaris, ràdios, teles tothom volia parlar amb ell i amb els seus pares. A l’institut els seus companys livan començar a dir terrorista i fins i tot els professors li feien el buit i l’evitaven.
Van sortir cap a Madrid ell i els seus pares, van tenir que anar en tren ja que a la seva mare li feia pànicpujar a una avió.
La declaració a l’audiència Nacional va durar quatre hores i va ser tan surrealista com que la fiscal li va arribar a amenaçar “di que eres español o te encierro”. L'endemà vanfer-li un test psicològic de dues hores més i s'enfrontava a una pena de vuit anys de reformatori. Finalment la pressió de la gent enfront supermercats DIA, la empresa que l'havia denunciat, va fer que esretirés la denuncia i l'Èric no pugues ser condemnat.
La noticia se la van donar dies després de tornar a casa, però no van quedar satisfets, volien tenir l’última paraula i van decidir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Independencia de mexico resumen del resumen del resumen del resumen del resumen del resumen del resumen.....
  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS