Resumen lectura

Páginas: 4 (963 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2013
FITXA LECTURA OBLIGATÒRIA

1. Referència bibliogràfica

BALSELLS BAILÓN, M.A. (2007). Orientaciones para promover acciones socioeducativas con familias en situación de riesgo social. Guía parala gestión de centros educativos (on line). 4ª actualización 04-2007.

2. Síntesi i idees principals

En aquest article es parla d’un nou model de treball amb les famílies en situació de riscsocial: el model comunitari o educatiu. Es fa un anàlisi de els actuals modalitats d’acció socioeducativa degut a les limitacions i inconvenients que sorgeixen d’aquest model. A més, s’explica les novesfórmules d’acció socioeducativa en aquestes famílies, els tipus de serveis especialitzats i els modes bàsics de treballar amb els pares.

IDEES PRINCIPALS

1) Es passa d’un model assistencial (basaten subministrar les ajudes per millorar la qualitat de vida dels ciutadans) a un model comunitari o educatiu en el qual apareixen noves fórmules de treball que aborden el treball amb les famílies ensituació de risc social des d’una perspectiva ecològica. Han sorgit limitacions i inconvenients referents a aquest model, per això es fa un anàlisi de les actuals modalitats d’acció socioeducativa enles xarxes de serveis socials.

2) La definició de famílies en situació de risc social és entesa com aquelles que estan posant en perill el desenvolupament físic, emocional i/o psicològic dels seusfills (maltractaments, negligència, abusos). El sistema de protecció a la infància mostra com existeix una organització dels serveis socials entre tots ells que permet identificar i treballar amb lesfamílies. Quan s’ha identificat una situació de maltractament, abús... es plantegen dos tipus de serveis especialitzats: els que actuen treballant la situació de risc o alt risc sense separar al fill/sde la família (EAIA) i els que actuen quan s’ha separat als fills perquè la situació és d’alt risc per a ells (SIF, CRAE, CA). La intervenció amb els pares es fa des de dos serveis: EBASP...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • REsumen Lectura
  • Resumen lectura
  • Resumen De Lectura
  • Resumen De Lectura
  • Resumen Lecturas
  • Resumen de lectura
  • Resumen de Lectura
  • Resumen de lectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS