Resumen Llibre De Les Besties.

Páginas: 13 (3085 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Començament
Fèlix s’acomiada del filòsof i camina per una vall molt gran amb arbres i fonts, al eixir es troba amb dos homes que li conten que venen de veure un lloc molt llunyà on viuen besties que volen elegir rei, també li parlen que pertanyen a la ordre del apòstols i estan parlant una estona sobre deu i es dirigí cap aquell regne de les bèsties.

De l’elecció del rei.
En una planícia onpassava una delitosa aigua hi havien un grup de bèsties que volien elegir rei, tots volien que fora el lleó però el bou s’oposà dient que un rei te que ser humil i que no que s’alimente d’altres bèsties, ni que no faça por quan cride, al final proposa el cavall per ser humil i no menjar carn. Però va aparèixer la rabosa diguent que Deu ho havia dit així perque l’home mana sobre el animal i mengacarn i herba, però el bou i el seus van dir el mateix però amb el cavall. Lo de la rabosa es mentida perque ella el que vol es alimentar-se de les sobralles del rei. L’ós, el lleopard i la pantera van dir que es posposara l’elecció del rei, tenien l’esperança de que les triaren. Però la rabosa va dir un exemple per a deixar clar que no podia pospondres l’elecció, i en sentir-lo els tres van tindrepor del lleó. Al final el lleó va ser elegit rei gràcies a les bèsties que mengen carn. (l’ós, la pantera i el lleopard) i va donar l’ordre per a que els animals carnívors pogueren menjar al herbívors. El rei va preguntar que podia menjar i li van dir que el vedell i el pollí (fills del bou i del cavall) i se’ls van menjar. En assabentar-se el bou i el cavall van anar molt enfadats van anar-se’na posar-se al servell de l’home, per a que ell poguera venjar-los. Però els van posar a treballar i un dia es van trobar el dos i el cavall quan el bou li contà que el volien matar li aconsellà que se’n anara, que millor viure amb perill de mort que amb un amo desagraït.

Del consell del rei.
El lleó en ser elegit rei va fer un discurs dient que ser rei es molt difícil i que necessita unsconseller i que els triaren i que quan decidiren li digueren quins. Van decidir que foren l’ós, el lleopard, la pantera, la serp i el llop i van jurar el càrrec. Però la rabosa es va enfadar i va dir que Jesucrist es va rodejar de homes humils i que el rei tendria que rodejar-se d’uns altres consellers, en sentir aixó les bèsties que mengen herba van dir que si. L’elefant, el senglar, al boc, almoltó i el altres van dir que fora la rabosa consellera, però el lleopard va dir que millor el gall que té experiència dominant a les gallines, l’elefant va dir que si però la rabosa també. El lleopard li va dir al rei que no podia tindre a dos animals tan desiguals. La rabosa digué que foren consellers l’elefant i els seus companys, el rei anava a dir que si però el lleopard li va dir secretament quela rabosa el podria trair comunicant els seus plans per a guanyar, doncs el rei va dir que fora el gall i no la rabosa.
De la traïció que va tramar la rabosa contra el rei.
La rabosa al no ser elegida li va entrar molt de odi cap al rei i va jurar matar-lo. Li va dir al elefant que no tenien cap representant herbívor, però l’elefant li va dir que confiava en la serp i el gall, però la rabosa liva dir que no es pot fiar de ells perque son diferents a ell i als seus companys i que si els digueren alguna cosa perjudicial per a els herbívors ells acceptarien, la rabosa li va dir que si ell volia tramaria un pla per a que ell fora rei, però l’elefant s’olorà alguna cosa estranya i li va dir un exemple de una ratolina convertida en donzella que al final no va voler a ningú per marit i li vadir a l’home que la tornara com estava abans i que li donara per marit un ratolí. Doncs la rabosa es va donar conte que l’elefant sospitava i la rabosa li va posar un altre exemple que va tranquil·litzar l’elefant, que li va dir que com anaven a matar a el lleó sent ella tan menuda. La rabosa li va posar l’exemple de que una llebre va enganyar a un lleó fent-li creure que la imatge seua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llibre de les Besties
  • El llibre de les bèsties
  • El llibre de les besties
  • llibre de les besties
  • Llibre De Les Bèsties
  • Llibre de les besties
  • El llibre de les besties
  • El llibre de les bésties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS