Resumen por capitulos de "una imatge no val mes que mil paraules"

Páginas: 10 (2494 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2011
CAPÍTOL 1: UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES.
En aquest primer capítol, l'autor ens parla de la falsetat de la sentència una imatge val més que mil paraules, ja que les imatges no serveixen quasi mai per a expressar el que nosaltres volem comunicar i ens és necessària la parla. Aquesta és un dels distintius de la humanitat, cosa que les imatges no ens aporten res significatiu a la nostracondició humana.
Les imatges poden ser útils quan dos persones que parlen llengües diferents volen coneixer−se i la comunicació oral és impossible o també poden ser útils per a indicar en determinades circunstàncies, com per exemple en una autopista, que hi ha a vint quilòmetres una àrea de servei , que no es pot circular a més de cent vint quilòmetres per hora, etc., però no serveixen per a molt més.Amb elles no podriem expressar la idea de condicionalitat, de finalitat, de consecutivitat , de causa ,etc., i es tracta d'estructures que les persones utilitzem diàriament. A més a més, no podríem parlar d `altres entitats abstractes com poden ser la corrupció, l'amistat, la bondat, la sinceritat, etc., conceptes dels quals els humans parlem sovint, valorem molt en les altres persones i queformen part de la convivència diària.

• VALORACIÓ PERSONAL:
Jo, a l'igual que Jesús, pense que una imatge pot reflexar coses més prompte elementals i pot també informar i donar ordres (com en el cas de l'autopista) però poc més, ja que, com diu Tuson en aquest capítol, les que tenen la capacitat sintàctica que construix la realitat són les llengües, mentre que una imatge només mostra fragmentsd'aquesta. A més a més, amb les imatges no podem expressar, entre altres coses, els sentiments, ja que no tenen color ni forma. Aquests formen part de la nostra convivència diària i sense ells seria molt díficil conviure amb altres persones.

CAPÍTOL 2: AVIAT DESAPAREIXERÀ L'ESCRIPTURA.

En aquest capítol l'autor ens diu que l'escriptura és impossible que desapareixca, ja que aquesta ens a ajudata alleugerir la nostra existència i es tracta d'un guany consolidat, ja que seria imposible que desapareixquera l'escriptura i mantenir intactes els guanys i les complicacions de la nostra societat perquè seria impossible emmagatzemar en el nostre cervell tot el que ens és indispensable per a viure en ella. Aleshores hauriem de canviar de vida i tornar a viure com ho feien els nostresavantpassats del paleolític superior, adaptant−nos a l'entorn i prenent cada día de la natura el que necessitarem per sobreviure. Però és evident que la nostra vida no és aquesta i que la vida se'ns ha complicat tant que ens és indispensable l'escriptura per poder organitzar la societat.
• VALORACIÓ PERSONAL:
Crec que l'escriptura és molt important, y ara ho crec més que mai. A més ara pense que ésimpossible que desapareixca ja que és, a l'igual que la parla, un sistema de signes que ens permet comunicar−nos, tant si una persona està present com si es troba a llarga distància. L'escriptura tambe ens organitza la nostra societat i sense aquesta la societat seria un desastre, ja que no hi hauria documents que demostraren, com per exemple, els bens que té una persona i hi hauria moltes persones ques'aprofitarien de la situació i intentarien fer−se amb aquests i aço produiria una sèrie de discursions i pelees entre uns i altres, que a la fi seria impossible viure en societat.Per tant, necessitem l'escriptura per a conviure tranquilament.

CAPÍTOL 3: FER LITERATURA ÉS COSA DE POCS, BEN DOTATS PER LA NATURA

En aquest capítol l'autor fa una reflexió sobre aquesta falsa sentència. Jesús diuque fer literatura no és cosa de pocs dotats per la natura, perquè fa literatura aquella persona que té unes bases escolars, és a dir, una persona que com a mínim sàpia llegir i escriure, que s'esforça, posa interés i les circunstàncies de l'entorn li són favorables.
• VALORACIÓ PERSONAL:
Jo també pense que les coses s'aconsegueixen a base d'esforç i de treball, ja que fa més qui vol que qui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una Imatge No Val Més Que Mil Paraules
  • una imatge no val mes que mil paraules
  • Una Imatge No Val Mes Que Mil Paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val més que mil paraules
  • Resumen libro UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES DE TUSON
  • Ressenya: Una Imatge No Val Més Que Mil Paraules

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS