Resumen Sociales

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2015
Unitat 12: el segle xvi: l’apogueu de l’imperi hispanic
1.Carles V: l’inici del regnat
Carles V va heretar un imperi immens i el va convertir en el rei mes poderos delseu temps.
A L’any 1516 hereda per part dels seus avis materns (reis catolics) les corones de castella i arago, territoris de America, Italia, El mediterrani i Africa. Nomde rei hispanic Carles I.
Dels seus avis paterns (maria de Borgonya i Maximilia I, emperadors del sacre imperi) obte el titol de emperador i les terres de Alemanya, PaisosBaixos i França. Com emperador va rebre el nom de Carles V.
Com era un rei estranger anava acompanyat de nobles flamencs als quals va donar els principalscarrecs de govern. Aixo va provocar la rebelio de les comunitats a Castella la qual va fracasar pero, va comportar un canvi, els castellans van ocupar els carrecs mesimportants del seu govern.

2.El govern d’un imperi molt extens
L’imperi de Carles V estaba format per territoris diferents, tots amb les seves propies lleis i institucions.
Elpunt en comú que tenien ara el fet de compartir rei.
Pero Carles V no tenia poder absolut. Algunes de les decisions habien de ser aprobades pels parlaments de cada regne.En l’epoca de Carles V no hi havia una ciutat que fos la capital. La cort era itinerant el rei es desplaçava els territoris on hi havia problemes. A cada territorio hi haviaun virrei o un gobernador que governava en nom del rei. Tambe hi havia una audiencia encarregada d’administrar justificia.
La majoria dels ingresos del rei provenien delsimpostos. Pero, no eren suficients per finançar la política i el rei va recorrer a demanar prestecs. Per aixo la monarquia es va anar endeutant progressivament.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen del resumen de donaciones sociales
  • resumen de social
  • Resumen Sociales
  • resumen sociales
  • Resumen de socialismo
  • Resumen Sociales
  • Resumen Sociales O
  • sociales resumido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS