resumenes Nietzsche

Páginas: 19 (4735 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
1 COM ES FILOSOFA A MARTELLADES.

Com es filosofa a martellades és el subtítol que Nietzsche afegeix a Crepúscle del ídols, tota una declaració d'intencins sobre una original forma de fer filosofia.
La nova filosofia necessita un nou estil per a trencar fins el que ara ha estat el comú denominador de la tradició filosòfica i per a això utilitza el martell, que amb un colp dur i sec trancaallò que colpeja.
Realitza una crítica general a tots els principis que han servit en la tradició filosòfica i crisitiana com a base per a comprendre el món general. La seua obra es fonamentalment no-conceptual ja que preten transportar al lector a un estat mental on només necessita intuïcions i amb elles es va construint i destruint.
En el nou estil cal renunciar a la lògica gramatical, desmuntarel llenguatge i cercar noves fórmules d'expressió més audaces i iròniques. El resultat ha de ser el reflex d'un pensament original i un llenguatge connotatiu i per a conseguir-ho Nietszche utilitza tota un sèrie de recursos estilísitics ( Aformismes, Analogies, Ironia).
La seua obra es sempre fragmentària i la seua lectura és molt lliure ja que el lector crea una interpretació pròpia . Tots elsgran conceptes son metàfores obertes que cada interpret tracta de tancar per donar una visió sistmàtica de l'autor.
Per tant Nietzsche es una autor del que es poden fer interpretacions diverses i on cada intèrpret intentarà descobrir a la seua obra aqulles aspectes que siguen més pròxims al seu propi pensament i la seua pluralitat interpretativa és molt àmplia
De totes les lectures de Nietzschehi ha una que es presenta com a antecessor ideològic del nazisme però l'origen de la seua interpretació es malintencionat, ja que després de la seua mort la seua germana va cambiar alguns fragments i va evitar la publicació d'altres fent tot el possible per a que s'interpretara Nietzsche en esta clau nazi.
Encara que es veritat que per Nietzsche la democràcia significava l'igualtat dels zeros ique el seu pensament polític no concordaria amb allò que avui considerem políticament correcte, seria incorrecte lligar-lo amb el nacionlisme ja que critica amb duresa la idea de patriotisme i es situa en contra de l'anitisemitisme.

2 CREPÚSCLE DELS ÍDOLS. “CRÍTICA ALA CULTURA OCCIDENTAL”.

El juny de 1888 Nietszche escriu Crepúscle dels ídols que serà publica el gener de 1889 en la seuaúltima época, on les crítiques a la religió, la moral, la raó i la veritat acaben perfilant els seus contorns. El seu títol significa el seguent:

Crepuscle: simbolitza la decadència, l'últim sospir d'allò que va ser i que està a punt de deixar de ser, en aquest cas els ìdols.

Ídol: allò que encara que es fals, és admirat i se li atribueix culte o adoració. Els ídols del text són el cristianisme,la moral, la raó, la veritat i allò en que ha cregut la cultura desde els seus inicis.
El llibre és una crítica-anunci sobre la fi de la cultura occidental la qual està descobrint que els seus déus eren figures de fang, en conclusió, el títol expressa el desengany de la cultura occidental i l'arribada del nihilisme.

crítica a la cultura occidental
Nietszche se centra en desmuntar l'estructuraintel.lectual en què s'ha recolzat la cultura occidental per a sobreviure. El logos d'Occident naix malalt però disfrassa la seua malaltia i aparenta salud encara que deprés Nietszche realitza un diagnòstic i s'adona que darrere d'una cultura aparentment autosatisfeta es troba un virus introduit per els fundadors de la cultura, que per por creen un món irreal on sobreviure.
Per a relitzar laseua crítica a occident, Nietszche utilitza el mètode genealògic per demostrar que el nostre llinatge prové de la por i no de l'amor a la veritat i pretén posar al descobert el frau d'una cultura que va configurar un ultramón fictici en el que viure amb seguretat i comoditat.
L'origen de la nostra civilització és un problema de supervivència psicológica on la nostra fragilitat mental es la que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS