Revoluci Industrial

Páginas: 10 (2358 palabras) Publicado: 3 de agosto de 2015

La revolució
industrial








Elvira del Agua
Anna Duaigües
Marta Juan
Arnau Soler
Índex de Contingut

Primera revolució industrial 3
Causes de la primera revolució industrial 4
Conseqüències de la primera revolució industrial 5
Segona revolució industrial 7
Causes de la segona revolució industrial 9
Conseqüències de la segona revolució industrial 10
La revolució dels transports 11Conseqüències de la revolució dels transports 12
Moviment obrer 13
















Causes i factors que van instigar la primera revolució industrial

L’existència de controls fronterers intensos van evitar la propagació de malalties i va minvar les epidèmies com les que havien succeït les dècades anteriors.
La invenció de la màquina de vapor va ser una de les innovacions més importants de laRevolució industrial. Va fer possibles millores en el treball del metall basat en l’ús de coca en lloc de carbó vegetal. Al segle XVII la indústria tèxtil va aprofitar el poder de l’aigua pel funcionament d’algunes màquines. Aquestes indústries es van convertir en el model de organització de treball humà a les fàbriques.
A més de la innovació en la maquinaria, la cadena de muntatge (fordisme) vacontribuir molt en la eficiència de les fàbriques.
Es va produir un augment progressiu de la producció gràcies a la inversió de propietaris en noves tecnologies a més de la millora de l’ús de fertilitzants, la desaparició del guaret i la introducció de nous conreus com el blat de moro o la patata. Això és conegut com revolució agrícola.
La revolució agrícola britànica va fer més eficient la producciód’aliments amb una menor aportació del factor treball, instigant a la població aturada a buscar feines relacionades amb la indústria i, així, originant un moviment migratori des de el camp a les ciutats així com un creixement a les fàbriques.
Amb això es va produir una revolució demogràfica: la mortalitat va disminuir i la natalitat va augmentar. Això i els avenços en medicina i higiene vancomportar que l’esperança de vida augmentés uns 12 anys.

L’expansió colonial del segle XVII acompanyada del desenvolupament del comerç internacional, la creació de mercats financers i la acumulació de capital son considerats factors influents, com també ho va ser la revolució científica del segle XVII. Es pot dir que es va produir a Anglaterra pel seu desenvolupament econòmic.


La Primera Revolucióindustrial

La Revolució industrial va ser un període històric comprès entre la segona meitat del segle XVIII i principis del XIX, en què la Gran Bretanya en primer lloc, i la resta d'Europa continental després, sofreixen el major conjunt de transformacions socioeconòmiques, tecnològiques i culturals de la història de la humanitat, des del neolític .
L'economia basada en el treball manual va serreemplaçada per una altra dominada per la indústria i la manufactura. La Revolució va començar amb la mecanització de les indústries tèxtils i el desenvolupament dels processos del ferro. L'expansió del comerç va ser afavorida per la millora de les rutes de transports i posteriorment pel naixement del ferrocarril. Les innovacions tecnològiques més importants van ser la màquina de vapor il'anomenada SpinningJenny, una potent màquina relacionada amb la indústria tèxtil. Aquestes noves màquines van afavorir enormes increments en la capacitat de producció. La producció i desenvolupament de nous models de maquinària en les dues primeres dècades del segle XIX va facilitar la manufactura en altres indústries i va incrementar també la seva producció.
Així és que en la Revolució industrials'augmenta la quantitat de productes i es disminueix el temps en què aquests es realitzen, donant pas a la producció en sèrie, ja que es simplifiquen tasques complexes en diverses operacions simples que pugui realitzar qualsevol obrer sense necessitat que sigui mà d'obra qualificada, i d'aquesta manera baixar costos en producció i elevar la quantitat d'unitats produïdes sota el mateix cost fix.
Totes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS